Autoritatile cubaneze au arestat un american care distribuia telefoane mobile si calculatoare. Barbatul este angajat al unei companii cu sediul la Washington, care a incheiat un contract guvernamental cu SUA privind distribuirea de echipamente de comunicatii in Cuba, informeaza AFP.

Oficiali americani au declarat in presa de peste Ocean ca barbatul a fost arestat pe 5 decembrie, dar ca autoritatile de la Washington asteapta si acum un raspuns din partea cubanezilor. O manevra ca ameninta sa sporeasca tensiunile dintre Statele Unite si Cuba, in conditiile in care cele doua parti incearca sa gaseasca noi cai de dialog, noteaza agentia de presa citata.

Responsabilii americani au fost asigurati ca arestarea nu a fost facuta publica in Cuba si spera ca eliberarea sa fie realizata in aceeasi discretie. SUA si Cuba nu mai au, oficial, nicio legatura diplomatica din 1961. De la sosirea sa la Casa Alba in ianuarie, presedintele american Barack Obama a ordonat ridicarea restrictiilor in ceea ce priveste tranzitul si transferul de bani.