Ghicitorii, cititorii in cartile de tarot si prezicatorii din Statele Unite au raportat cresteri ale cifrelor de afaceri, in contextul in care, din cauza crizei economice, tot mai multi oameni cauta consiliere, sfaturi legate de angajare sau vor sa auda prognoze legate de viitorul finantelor proprii, relateaza FoxNews.

Mai multi prezicatori de la Psychic Eye Bookshop in Sherman Oaks (California) au declarat ca, in trecut, cei mai multi dintre clientii lor doreau sfaturi legate de viata personala si de relatia cu persoana iubita. Astazi, cele mai multe dintre intrebarile clientilor sunt legate de gasirea unui loc de munca sau de bani, spun ghicitorii, care afirma ca afacerile lor sunt dominate de frica "de starea economiei si de securitatea financiara a clientilor".

Multi dintre ghicitori afirma ca afacerile lor s-au mentinut solide si, in unele cazuri, chiar au prosperat, desi astrologia si ghicitul sunt percepute de unii ca servicii de lux.

The American Association of Psychics a anuntat ca afacerile nu numai ca au inflorit in ultimele luni, insa a crescut surprinzator numarul celor care doresc sa se angajeze in acest domeniu. De exemplu, Asociatia sustine ca la unele dintre cursurile pe care le ofera participa in prezent 30 de studenti, desi inainte numarul acestora nu depasea 12.

FoxNews afirma ca alegerea unei cariere de prezicator "poate fi o decizie foarte avantajoasa: unii dintre cei mai importanti ghicitori cer chiar si 200 de dolari pe ora la o sedinta, ceea ce, in aceasta perioada economica, poate fi considerata o mica avere".