Un raport realizat de Serviciul de documentare al Congresului american a indicat faptul ca Statele Unite cheltuie circa 3,6 miliarde de dolari lunar in Afganistan, informeaza The Hill. Cheltuielile anuale pentru un singur soldat american se ridica la aproximativ un milion de dolari.

Congressional Research Service a calculat aceste costuri avand in vedere cei 51.000 de soldati americani aflati in prezent pe teatrul de razboi din Afganistan. Este insa foarte probabil ca numarul trupelor va creste in urmatoarele luni. Comandantul trupelor americane din zona, generalul Stanley McChrystal, a solicitat recent presedintelui Barack Obama sa trimita inca 40.000 de soldati in regiune.

Steve Daggett, un specialist care lucreaza pentru Congressional Research Service, a afirmat ca cheltuielile anuale pentru un soldat american se ridica la circa un milion de dolari, in timp ce, prin comparatie, costurile totale cu un militar afgan sunt de 12.000 de dolari.

Potrivit calculelor facute de Administratia Obama, SUA cheltuie un miliard de dolari pentru fiecare 1.000 de soldati trimisi in Afganistan.