Partidul Australian al Sexului a obtinut aprobarea Comisiei Electorale (AEC) de a se inregistra ca formatiune politica, informeaza pagina electronica a publicatiei Sydney Morning Herald. Comisia, care a anuntat inregistrarea partidului pe site-ul sau de Internet, a precizat ca a primit cateva contestatii legate de Partidul Sexului, insa le-a respins

Fiona Patten, presedintele partidului, a declarat ca obtinerea aprobarii este dovada ca membrii Comisiei Electorale sunt preocupati de libertatea de expresie si de "drepturile democratice ale diferitelor grupuri ce fac parte din comunitate".

"Unul dintre motivele pentru care am infiintat aceasta formatiune a fost acela de a oferi o platforma pozitiva pentru chestiunile sexuale in contextul opinilor negative despre sex pe care le au majoritatea politicienilor si partidelor politice", a afirmat Patten.

"Faptul ca AEC a petrecut atat de mult timp dezbatand cuvantul sex (n.red din denumirea formatiunii) dovedeste inca o data nevoia noastra pentru o discutie sincera si dechisa despre chestiunile sexuale - fie ca este vorba despre cenzura, educatie, sanatate sau discriminare".