O romanca se afla pe lista pasagerilor aeronavei Airbus apartinand Air France care a disparut luni dimineata in timp ce se indrepta de la Rio de Janeiro la Paris. Aeronava de tip Airbus 330, cu 228 persoane la bord, a disparut de pe ecranele radarelor la ora 06:00 GMT. Potrivit listei de pasageri, publicata de Air France, la bord se afla si un cetatean roman. MAE a confirmat informatia, precizand ca este vorba despre o femeie.

La bordul avionului disparut se aflau 216 pasageri, intre care opt copii, si 12 membri ai echipajului, potrivit reprezentantilor Air France, citati de CNN. Potrivit listei de pasageri 61 dintre acestia erau francezi, alti 58 brazilieni, 26 germani, 9 italieni, 9 chinezi, dar si un cetatean roman. MAE a confirmat informatia, precizand ca este vorba despre o femeie.

Air France a pus la dispozitia familiilor pasagerilor si un numar de telefon - 0033 157021055

Potrivit unor surse aeroportuare din Paris, controlorii de trafic aerian au pierdut contactul cu zborul comercial AF447, la ora 09:00 (06:00 GMT). De asemenea, armata braziliana a precizat ca radarele sale au pierdut contactul cu avionul cand acesta se afla, cel mai probabil, la vreo 300-400 de km de coastele Braziliei. Autoritatile franceze au respins ipoteza unei deturnari, afirmand ca, cel mai probabil, a fost vorba despre un accident.