O clinica privata din Praga a decis sa rezolve penuria de infirmiere cu care se confrunta printr-o oferta inedita: in schimbul unui contract pe trei ani, angajatele vor beneficia de o operatie estetica la sani sau de o liposuctie abdominala, relateaza AFP.

Oferta, lansata in urma cu cateva luni, s-a bucurat de un succes deosebit, declara directorul clinicii, Jiri Schweitzer.

"Am vorbit cu colege si cu prietene, foarte multe dintre ele vor sa se angajeze aici", a declarat Petra Kalivodova, o infirmiera care a optat pentru un abdomen plat.

Clinica factureaza cu 75.000 de coroane (2.823 euro) o chirugie mamara, de trei ori salariul unei infirmiere, si cu 1.880 euro o liposuctie.

Daca o infirmiera renunta la serviciu mai devreme de trei ani, va trebui sa plateasca operatia de chirurgie plastica.

Daca, in schimb, la finalul celor trei ani contractul se prelungeste, ea este recompensata cu o noua interventie plastica gratuita. Medicii si secretarele beneficiaza si ei de aceasta oferta.

Numarul de clinici estetice s-a triplat in Cehia in perioada 1997 - 2006, pe fondul popularitatii de care se bucura chirurgia plastica in fosta tara comunista, dar si al afluxului de clienti din strainatate, atrasi de preturile mici.

In acelasi timp, cei mai buni profesionisti din domeniu au preferat sa emigreze in statele vestice, ceea ce a provocat o penurie de personal in domeniul sanatatii.