Barack Obama a facut joi seara o prima vizita neoficiala, la biroul de presa al Casei Albe, unde a petrecut zece minute alaturi de multimea de reporteri si fotografi, care nu au ezitat sa ii puna intrebari incomode, anunta AFP. "Acum voiam doar sa va spun buna ziua si sa ma prezint voua - asta este tot ce incercam sa fac", le-a replicat presedintele.

Intrebat de reporterul Politico.com in ce fel va reconcilia o lege stricta impotriva activitatii de lobby in administratia sa cu un secretar adjunct al Apararii nominalizat care a facut lobby pentru un important furnizor de echipament militar, Raytheon, Obama a intrerupt zambind. "Am venit aici doar in vizita. Vedeti, asta se intampla. Nu voi putea sa vin sa va vizitez si sa va strang mainile daca voi fi interogat de fiecare data cand vin aici."

Presat in continuare de reporterul Politico.com privind nominalizatul sau la Pentagon, William J. Lynn, Obama a devenit mai serios, si-a pus mana pe umarul reporterului si l-a privit direct in ochi. Pe un ton mai iritat, el a spus: "Vom avea o conferinta de presa in care puteti fi liberi sa puneti intrebari. Acum voiam doar sa va spun buna ziua si sa ma prezint voua - asta este tot ce incercam sa fac."

Obama a pus intrebari despre cine a lucrat la sediul presei si cum erau atribuite micile sali si mesele. "Este mai rau decat in Orientul Mijlociu", a glumit el, facand aluzie la spatiul impartit pe un coridor ingust.