Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca protejarea umanitatii de comportamentul homosexual sau transsexual este la fel de importanta precum salvarea padurilor tropicale de la distrugere, relateaza PageOneQ, citand o declaratie preluata de Reuters. Papa a facut aceste declaratii intr-un discurs de sarbatori tinut in fata Curia, administratia centrala a Vaticanului.

"Biserica trebuie sa protejeze omul de la propria distrugere. Este necesara o ecologie a omului", a declarat Suveranul Pontif, adaugand: "padurile tropicale au nevoie de protectia noastra. Dar omul, ca si creatie, merita si el acelasi lucru".

Papa a declarat ca "umanitatea trebuie sa asculte limbajul creatiei" pentru a intelege rolurile rezervate barbatului si femeii. Suveranul Pontif a vorbit despre "distrugerea lucrarii Domnului" cand a mentionat atitudinile ce depasesc relatiile heterosexuale traditionale.

Papa Benedict al XVI-lea a aparat, de asemenea, dreptul Bisericii de "a vorbi despre natura umana ca despre barbat si femeie" si a cerut ca "ordinea creatiei sa fie respectata".

Declaratia Papei a fost criticata imediat de grupurile de homosexuali si lesbiene. Reverendul Sharon Ferguson, presedintele Lesbian and Gay Christian Movement, a descris afirmatiile Suveranului Pontif drept "complet iresponsabile si inacceptabile sub orice aspect".

Reuteres noteaza ca Biserica Catolica propovaduieste faptul ca doar actele homosexuale sunt un pacat si nu homosexualitatea in sine. Biserica se opune casatoriilor intre persoane intre acelasi sex. In octombrie, un inalt oficial de la Vatican a afirmat ca homosexualitatea este "o abatere, o incalcare a ordinii, o rana".