Barack Obama a strans cele mai multe voturi la categoria "cel mai influent barbat al anului" intr-un sondaj realizat de askmen.com. Respondentii au fost invitati sa numeasca personalitatile care au avut cea mai mare influenta asupra comportamentului lor, a obiceiurilor de consum si a modului de gandire. Republicanul McCain s-a situat pe locul 10 in clasament, arata Mediafax.

Obama a reusit sa-i surclaseze pe Steve Jobs, Chief Executive la Apple si pe inotatorul Michael Phelps, capul de afis al Olimpiadei de la Beijing. Jobs s-a situat pe locul 2, urmat de Phelps, pe locul 3.

Sondajul a fost realizat pe baza voturilor a 200.000 de vizitatori ai site-ului askmen.com, media de varsta a acestora fiind de 27-28 de ani. In primii 10 barbati influenti ai anului se mai numara fotbalistul Cristiano Ronaldo si actorii Robert Downey Jr si Christian Bale.

Situarea lui Obama pe primul loc nu reprezinta neaparat sustinerea politica a acestuia, ci indica mai degraba "interesul pe care cursa prezidentiala il suscita in SUA", a declarat James Basil, editor sef la askmen.com.