Un avion de vanatoare american a primit ordin sa traga intr-un OZN deasupra teritoriului britanic, in timpul Razboiului Rece. Pilotul aeronavei a povestit recent cum controlorii Fortelor Aeriene Regale i-au ordonat sa doboare un obiect zburator neidentificat deasupra orasului Norwich, precizand ca incidentul s-a petrecut in urma cu aproape 50 de ani, relateaza FoxNews.

Pilotul Milton Torres a primit ordin sa lanseze toate cele 24 de rachete impotriva OZN-ului, dar la cateva secunde dupa ce a inceput sa traga asupra obiectului neidentificat, care era "de marimea unui portavion", acesta s-a "evaporat" cu o viteza de 16.000 de km/h.

Incidentul a avut loc in 1957, cand Milton avea 26 de ani si era locotenent in cadrul Fortelor Aeriene ale Statelor Unite, fiind cantonat la o baza din Kent.

Intr-o seara, in jurul orei 23, i s-a ordonat sa se urce in avionul sau de vanatoare F-86D Sabre si sa atace un "corp neindentificat" care plutea deasupra regiunii Norfolk. "Mi s-a ordonat un atac complet, cu toate cele 24 de rachete", a declarat fostul pilot. Dupa ce a localizat OZN-ul pe radar si a pregatit atacul, la o viteza de aproape 1.000 km/h, acesta din urma a disparut de pe ecran intr-o secunda.

Milton, acum in varsta de 77 de ani, este inca uluit de misteriosul corp. "Obiectul acela avea un sistem de propulsie diferit. Nu era un avion", a precizat acesta.

Pilotul a marturisit ca a fost vizitat apoi de un ofiter de securitate care l-a avertizat sa nu spuna nimanui de cele intamplate, de aceea a pastrat tacerea pana astazi.

Cele 19 dosare clasificate au fost puse la dispozitia publicului pe internet de Arhivele Nationale britanice.