Fostul presedinte al Rusiei, Vladimir Putin, se afla pe primul loc in topul 100 al celor mai influente persoane din lume. Topul este realizat anual de Vanity Fair. Personalitate controversata, Putin este deopotriva apreciat si criticat. Actualul premier rus este apreciat pentru ca a relansat economia si a depus eforturi pentru reconstructia armatei.

In acelasi timp Putin este si tinta criticilor, in special in ceea ce priveste erodarea libertatii de exprimare si a democratiei, controlul asupra media, incarcerarea propriilor dusmani si instalarea la Kremlin a protejatului sau, Dmitri Medvedev, in functia de presedinte, in cadrul alegerilor din luna martie a acestui an.

In clasamentul pentru 2008 se mai afla seicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, conducatorul Dubai-ului, pe pozitia a saptea, Angelina Jolie si Brad Pitt (pe locul 9), fondatorul Facebook, Mark Zuckberg (pe locul 25).

Pozitii mai bune in top ocupa miliardarul rus Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, care a urcat de pe locul 30 pe 8, si guvernatorul Californiei Arnold Schwarzenegger, care a urcat de pe locul 50 pe 33.

Topul alcatuit de Vanity Fair prezinta primele 100 de personalitati influente din intreaga lume, intelectuali, afaceristi, artisti, formatori de opinie, politicieni, jurnalisti si designeri.

Criteriile dupa care au fost selectati vizeaza influenta pe care o au in domeniul in care activeaza, viziunea, actiunile filantropice si alti factori.