Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a lansat un „apel urgent" către cetățenii din nordul Fâșiei Gaza și din orașul Gaza să se mute „imediat" spre sud, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari in fata presei Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

Într-o postare pe X, Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a spus că aceștia vor putea să se întoarcă la casele lor atunci când „ostilitățile intense se vor încheia".

El a mai spus că Hamas le pune viețile în pericol prin plasarea de arme în zonele civile și că Israelul nu va uita atacurile brutale ale grupului din 7 octombrie.„Fereastra în care puteți acționa se închide", avertizează Hagari.

IDF a declarat pentru BBC că a fost folosită o varietate de metode pentru a transmite ultimul avertisment către populația din Gaza, inclusiv lansarea de pliante din aer, radio, internet și fiind „metode suplimentare despre care nu putem detalia".

De vineri seara, oamenii din Fâșia Gaza nu mai pot comunica cu lumea exterioară, toate comunicațiile fiind intrerupte după ce Israelul a început un bombardament masiv asupra enclavei.