Autoritățile separatiste din Nagorno-Karabah au anunțat luni seara că peste 200 de persoane au fost rănite în urma unei explozii la un depozit de combustibil și au cerut asistență externă urgentă pentru a face față dezastrului, potrivit AFP.

La granita regiunii Nagorno-KarabahFoto: Tofik Babayev / AFP / Profimedia Images

„Numărul persoanelor rănite în urma exploziei de la un depozit de combustibil depășește 200. Majoritatea sunt în stare gravă sau foarte gravă”, a declarat pe rețelele de socializare responsabilul pentru drepturile omului din autoproclamata republică, Gegham Stepanyan.

„Facilitățile medicale (din Nagorno-Karabah) sunt insuficiente. Avioanele medicale trebuie să aterizeze cât mai repede posibil pentru a salva vieți”, a adăugat acest responsabil din regiunea separatistă cu majoritate armeană din Azerbaidjan, țară ale cărei forțe armate tocmai au recăpătat controlul asupra ei.

Etnicii armeni din Nagorno-Karabah au început, duminică, un exod masiv cu maşina spre Armenia, după ce Azerbaidjanul i-a învins pe luptătorii din regiunea separatistă într-un conflict care datează din epoca sovietică, scrie agenția Reuters.

Pe același subiect: