Nadezhda Tolokonnikova, o membră a trupei de rock ruse Pussy Riot, a dezvăluit în premieră condițiile prin care trece Brittney Griner, baschetbalista americană condamnată la 9 ani de închisoare în Federația Rusă pentru trafic de droguri. Autoritățile de pe aeroportul din Moscova au prins-o pe americancă având în bagaj țigări electronice care conțineau ulei de canabis, substanță interzisă în Rusia.

Brittney GrinerFoto: Anton Novoderezhkin / Sputnik / Profimedia

Nadezhda Tolokonnikova a fost arestată în 2012 la Moscova, deoarece a protestat împotriva condițiilor pe care femeile din Rusia le au în închisori, precum și împotriva regimului condus de Vladimir Putin.

Aceasta a fost arestată și condamnată la un an de închisoare, fiind acuzată de huliganism. Nadezhda Tolokonnikova și-a petrecut perioada detenției la Colonia de Femei IK-2, acolo unde este încarcerată și Brittney Griner.

Mai jos, mărturia ei despre condițiile de acolo:

„Au încarcerat-o pe Brittney Griner în cea mai groaznică închisoare din Rusia. Acolo, deținuții muncesc 16 ore pe zi confecționând uniforme. Condamnații se și lovesc, pentru că echipamentul și utilajele sunt de proastă calitate”.

Citește mai mult pe gsp.ro