Un judecător din New York a respins miercuri o cerere a fostului preşedinte Donald Trump de amânare a depoziţiei sale, prevăzută pentru miercurea viitoare, într-un proces pentru defăimare în care o jurnalistă îl acuză că a violat-o în anii '90, transmit Reuters și Agerpres.

Donald TrumpFoto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

În această speță, E. Jean Carroll (78 de ani), cunoscută pentru fostele sale cronici din revista Elle, l-a dat în judecată în civil pe Trump în noiembrie 2019, la un tribunal din statul New York.

Ea l-a chemat în instanță pentru defăimare pe fostul lider de la Casa Albă după ce acesta a calificat drept „minciună absolută” în iunie 2019 acuzaţia femeii potrivit căreia Donald Trump a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin din New York la jumătatea anilor '90.

Trump (76 de ani) afirmase că nu a întâlnit-o niciodată pe E. Jean Carroll şi că aceasta nu era „genul său de femeie”.

Plângerea a fost întârziată din cauza bătăliilor procedurale, în special pentru a afla dacă Donald Trump trebuie să fie reprezentat de guvernul american în acest dosar, ţinând cont de faptul că în iunie 2019 Trump deţinea funcţia de preşedinte al Statelor Unite.