Las Vegas a ajuns să fie la fel de bine cunoscut drept „Sin City” din cauza numeroaselor atracții pentru adulți, multe fiind apreciate ca imorale sau chiar păcatoase de-a dreptul. Este însă vizitat de milioane de oameni în fiecare an și sunt câteva lucruri pe care e bine să le știe cei care se duc prima oară, fără a avea îndrăzneala și banii ca să se înfrupte din acelea.

Las Vegas Boulevard, „The Strip”Foto: visitnevada.com

Orașul din Nevada este probabil cel mai bine cunoscut pentru jocurile de noroc și pariuri, zeci de cazinouri sau hoteluri-cazino operând pe Las Vegas Boulevard, sau simplu „The Strip”. Nevada este însă singurul stat american în care prostituția este legală. Iar în Vegas pot fi întâlnite prostituate pe străzi, dar și în saloane de masaj, cazinouri, baruri și hoteluri, sau chiar în bordeluri nu departe de Strip.

Băuturile alcoolice sunt cam peste tot. Multe cazinouri le oferă gratuit celor care joacă în ele, iar barurile sunt pretutindeni, inclusiv în afara hotelurilor și cazinourilor.

Nu e de mirare că orașul are o istorie care se împletește la tot pasul cu crima organizată. Către sfârșitul secolului trecut, autoritățile au început o campanie de „curățare”, ca să atragă turismul de familie. Misiunea a avut ceva succes, iar acum Las Vegas insistă în reclame că dorește turiști care vor și să povestească tot ce au făcut în sejur. Lor li se adresează și rândurile care urmează.

O plimbare pe Strip este o drumeție în sine

Este o experiență unică și amețitoare, mai ales la orele serii și nopții. Cele mai impresionante jocuri de lumini din lume și arhitectura dau o senzație amețitoare. Dar The Strip este lung de peste șase kilometri și mai peste tot e ceva de văzut, iașa că dacă nu rezistați să mergeți atât, folosiți tramvaiele sau autobuzele.

Nu încercați să opriți un taxi

E greu să găsești un taxi în Las Vegas (ele nici n-au voie să oprească pentru îmbarcare pe Strip). Nu-i de mirare că ridesharingul este popular, iar multe cazinouri au locuri speciale în parcare pentru întâlnirea cu mașinile Uber sau Lyft.

Și închirierea mașinii este o opțiune de luat în seamă. Fiți doar atenți la pietonii care pot fi fascinați de reclame, lumini și mulțimi.

Nu uitați să dați bacșiș

Aproape tot personalul din servicii (valeți, artiști, barmani, chelneri, cameriste, etc) trăiește din turism. Majoritatea se străduie să te mulțumească și chiar le place să dea sfaturi care pot fi extrem de utile. Ca în toată America, un bacșiș de 15-20% este obligatoriu în restaurante și baruri. Și un sfat important: și cei cărora le comanzi o băutură gratuită (poate fi și alcoolică!) și ți-o aduc la masa sau mașina de joc așteaptă un bacșiș, pentru că-i va fi impozitat „prin fișa postului” chiar dacă nu i-l vei da.

h2. Deshidratarea este un pericol

Nu uitați că orașul se află în plin deșert, așa că aerul este cald și uscat. Deshidratarea amenință mai ales dacă bei alcool și mergi mult pe jos. Așa că e bine să ai mereu o sticlă cu apă la tine și să nu uiți de ea.

Matineul unui spectacol poate fi mult mai ieftin decât cel de seară

Orașul este un spectacol în sine. Fântânile Bellagio de pe Strip sunt faimoase în toată lumea. Iar First Friday în Downtown Art District oferă în fiecare lună expoziții tematice și muzică live. Multe muzee și acvarii sunt gratuite.

Fântânile de la Bellagio (foto: tripadvisor.com)

Cei mai renumiți artiști din lume sunt onorați să susțină sezoane întregi de turnee în Las Vegas, iar marile hoteluri se întrec în a atrage spectatori – pentru că ieșire și intrarea sunt în mod obligatoriu prin cazino. Așa că nu-i de mirare că există săli de spectacole cu peste cinci mii de locuri, ocupate până la refuz în fiecare seară deși biletele sunt zdravăn de scumpe.

De aceea e bine să verificați dacă există și reprezentații după-amiaza. Matineul vă va ajuta să economisiți mulți bani și nici nu va fi la fel de aglomerat.

Surse:Insider, United States Now