Restaurantele fast-food McDonald's din Siberia sunt în continuare deschise și funcționează ca de obicei, relatează mai multe ziare din Rusia, inclusiv Kommersant, cel mai popular ziar financiar al țării.

Fast-food McDonald's in NovosibirskFoto: Kirill Kukhmar / TASS / Profimedia

Lanțul de restaurante din această regiune este administrat pe bază de franciză de compania rusească LLC GiD.

„Toate sucursalele continuă să funcționeze ca de obicei, nu există încă ordine oficiale din partea conducerii”, a declarat Oleksia Samceleeva, director de marketing al GiD, pentru agenția Interfax.

În total, GiD LLC administrează 25 de restaurante McDonald's în regiunile Kemerovo, Novosibirsk, Tomsk, și în regiunile Altai și Krasnoiarsk.

McDonald's a anunțat închiderea tuturor restaurantelor sale din Rusia

Chris Kempczinski, directorul general al McDonald's, a anunțat în data de 8 martie că toate cele 850 de restaurante de pe teritoriul Rusiei își vor suspenda temporar activitatea, dar că angajații acestora vor fi plătiți în continuare.

Imagini video surprinse în mai multe orașe ruse au arătat cum restaurantele McDonald's, un simbol al trecerii la capitalism în Rusia, au fost luate cu asalt imediat după anunț, în fața acestora formându-se cozi imense.

Tot pe 8 martie, Starbucks, Coca-Cola și Pepsi au anunțat la rândul lor suspendarea activităților din țara condusă de președintele Vladimir Putin din cauza invadării Ucrainei.

Urmărește ultimele evoluții din a 19-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.