Biden anunță că lucrează la un plan ce va face ca lui Putin să-i fie ”foarte, foarte” greu să intre în Ucraina / Surse CNN: Rusia este în poziția de a invada când vrea ea

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 10:30 Actualitate | Internaţional


Joe Biden si Vladimir Putin
Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images
​Joe Biden spune că elaborează inițiative ample pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin și că nu va accepta "liniile roșii" ale Moscovei, declarațiile președintelui american venind într-un context de temeri că acest conflict care mocnește la granița ruso-ucraineană ar putea izbucni în război, transmite Reuters.

O teleconferință video între cei doi lideri este așteptată în următoarele zile.

Peste 94.000 de soldați ruși sunt masați în apropierea granițelor Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, care a citat rapoarte ale serviciilor de informații care sugerează că Moscova ar putea plănui o ofensivă militară pe scară largă pentru sfârșitul lunii ianuarie.

La rândul său, Moscova a acuzat Ucraina și Statele Unite de comportament destabilizator și a sugerat că Kievul s-ar putea pregăti să lanseze propria ofensivă în estul Ucrainei.

”Foarte, foarte dificil pentru Putin să meargă mai departe”"Ceea ce fac este să pun laolaltă ceea ce cred că este cel mai cuprinzător și semnificativ set de inițiative pentru a-i face foarte, foarte dificil domnului Putin să meargă mai departe și să facă ceea ce oamenii sunt îngrijorați că va face", a declarat Biden, fără a intra în detalii.

Ulterior, în timp ce pleca vineri pentru o călătorie de weekend la Camp David, Biden a declarat reporterilor: "Suntem conștienți de acțiunile Rusiei de mult timp și mă aștept să am o discuție lungă cu Putin".

"Nu accept liniile roșii ale nimănui", a spus el despre cererile Rusiei.

Oficialii americani și ucraineni au avertizat din nou în această săptămână că sunt discutate sancțiuni economice severe împotriva Rusiei.

"Încă de la începutul acestei administrații am demonstrat că Statele Unite și aliații noștri sunt dispuși să folosească o serie de instrumente pentru a aborda acțiunile dăunătoare ale Rusiei", a declarat un oficial american de rang înalt, vorbind sub protecția anonimatului, când a fost întrebat despre planul pe care îl elaborează Biden.

"Nu vom ezita să ne folosim de aceste instrumente și de alte instrumente în viitor".

"Vrem linii deschise de comunicare cu rușii"Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a precizat și ea, în cadrul unui briefing de presă, că asistența de securitate pentru Ucraina este luată în considerare.

Biden a impus sancțiuni Rusiei în aprilie și a lăsat deschisă posibilitatea de a impune mai multe. Dar Washingtonul speră că un angajament direct continuu va reduce tensiunile într-un moment în care relațiile sunt la cel mai scăzut nivel de după destrămarea Uniunii Sovietice.

"Vrem linii deschise de comunicare cu rușii", a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, vorbind sub rezerva anonimatului. "Mai ales în vremuri de tensiune, este important să avem aceste canale de dialog".

Un indiciu asupra modului în care s-ar putea desfășura o convorbire Biden-Putin a fost oferită de o întâlnire între oficialii de la nivelul inferior.

Ce au spus Blinken și LavrovJoi, la Stockholm, secretarul de stat american Antony Blinken l-a avertizat pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov că vor exista "costuri severe" dacă Moscova va escalada conflictul, un mesaj pe care Biden pare pregătit să îl reitereze.

Blinken a declarat vineri că Biden îi va spune lui Putin despre "cât de decisă este țara sa - nu ca o amenințare, ci pur și simplu ca un fapt - de a se opune cu hotărâre oricăror acțiuni nechibzuite sau agresive pe care Rusia le-ar putea întreprinde și, de asemenea, de a apăra integritatea teritorială, suveranitatea, independența Ucrainei".

Între timp, oficialii ruși au declarat că Putin va insista asupra cererii sale de garanții de securitate juridice din partea Occidentului că NATO nu va admite Ucraina ca membru al alianței militare și nu va desfășura acolo sisteme de rachete care să vizeze Rusia.

Lavrov a amenințat joi cu un nou conflict în cazul extinderii NATO spre Est, adăugând că promisiunile de aderare făcute Georgiei și Ucrainei la summitul NATO de la București în 2008 au constituit o "mină" care a "detonat" deja în Georgia.

Surse CNN: Rusia este în poziția de a invada când vrea eaForțele rusești dispun de capacități de-a lungul graniței cu Ucraina pentru a efectua o invazie rapidă și imediată, inclusiv realizarea unor linii de aprovizionare cu unități medicale și combustibil, care ar putea susține un conflict de durată, în cazul în care Moscova ar alege să invadeze, au declarat pentru CNN două surse familiare cu cele mai recente analize ale serviciilor de informații.

Noile detalii despre concentrarea armată rusă subliniază teama sporită a oficialilor americani cu privire la aceste mișcări.

Nivelul actual al echipamentelor amplasate în zonă ar putea aproviziona forțele din prima linie timp de șapte până la 10 zile și alte unități de sprijin timp de o lună, potrivit unei surse familiare cu acest subiect.

Parlamentarul democrat Mike Quigley din Illinois, care face parte din Comisia pentru Informații a Camerei Reprezentanților, a declarat pentru CNN că el crede că Rusia este poziționată să invadeze "când vrea", adăugând că "capacitățile Rusiei ar fi echivalente cu un blitzkrieg modern".

Un oficial de rang înalt al administrației a spus că SUA "a observat trupe suplimentare ale Rusiei adăugate în regiunea de frontieră în ultimele zile", dar sursa a refuzat să detalieze câți militari.

Încă nu este clar dacă președintele rus Vladimir Putin intenționează să invadeze sau dacă intensificarea este un joc de manipulare pentru a obține concesii din partea Occidentului, au declarat oficialii.

Referințe:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14552 vizualizari

 • -14 (38 voturi)    
  Cred! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 10:44)

  JohnDoe666 [utilizator]

  Cred că e un fel de PNL contra PSD!
 • -11 (59 voturi)    
  Nonsens ... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 11:04)

  bubalacap [utilizator]

  Nenea Bideu, daca ai un plan de ce ii mai anunți pe ruși?
  Că rușii, un popor expansionist, sunt deranjați enorm că granița NATO se apropie de a lor ințeleg, dar nu înțeleg de ce aplici aceeași tactică ca in Iraq - atacul civililor cu arme chimice, etc.
  Si, da, Rusia poate ataca cand vrea ea, ca in bancul cu granita. Mai rău este că România este la granita NATO, la pierderi colaterale.
  • -24 (64 voturi)    
   Rusii un popor exapnsionist (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 11:46)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui bubalacap

   Cate tari de pe planeta asta sunt controlate de Rusia si cate de SUA?
   • +3 (21 voturi)    
    Babaete, tu nu-ti cunosti istoria? (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 17:05)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Nu esti hilar?
  • -3 (47 voturi)    
   Vedem chiar acum (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:07)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui bubalacap

   unde ne-au dus sanctiunile aplicate Rusiei si observ cu groaza ca nu ne potolim!''Biden a impus sancțiuni Rusiei în aprilie ''-lui ii convine.Noi astia amaratii din sud-estul Europei platim scump acum gazul rusesc si curentul!Bravo UE!La fel ca in cazul ''cancel culture'' voi dati aiurea cu papagalul si toata Europa sufera de preturi/inflatie cum nu a mai fost!Bine ca nu mai puteti de grija Craciunului si alte treburi slabe.PNRR-ul romanesc este o bataie de joc la adresa romanilor.Tot dati cu gargara ieftina:bani pentru investitii.Tot asa ne promitea si Ciuruitul,un viitor luminos!Macar el a ajuns la Targoviste sa-si primeasca plata binemeritata.
 • +15 (41 voturi)    
  Atenție că istoria nu se mai învată: (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 11:06)

  nick24 [utilizator]

  “ 22 iunie 1941 LIPIȚI de frontiera de vest a URSS erau aproximativ 3 milioane de soldați sovietici. Odată cu înaintarea rapidă a armatelor germane și înconjurarea sovieticilor, cărora nu li s-a permis să se retragă, pierderile sovietice au fost:
  566.852 uciși în acțiune
  235.339 au murit din cauze non-combatante
  1.336.147 bolnavi sau răniți prin cauze de luptă și necombat
  2.335.482 lipsesc în acțiune sau capturați
  500.000 de rezerviști sovietici capturați în timp ce încă se mobilizau
  21.200 de avioane pierdute
  20.500 de tancuri capturate/distruse
  Așadar, practic toate armatele sovietice masate la frontieră au fost anihilate, iar superioritatea 7:1 a URSS de tancuri și avioane a fost anulată. Este adevărat că până în iarnă toate armatele au fost reconstruite și, de asemenea, tancurile și avioanele prin producția fabricilor care s-au mutat în Ural.”

  Atenție ! Acum iar sunt masați la granița cu Ucraina.
  • -29 (49 voturi)    
   ? (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 11:50)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   milioane de soldati rusi la granita cu Ucraina fascista? nu stiam; nu stiam nici ca rusii n-au invatat nimic din WW2
   • +19 (25 voturi)    
    Poți fii mai explicit? (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:12)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Explică mai clar ce vrei să spui!

    E vorba de o tactică a unor armate, nu de numărul lor, nu are legătură dacă și care din cele 2 părți sunt fasciști.
   • +7 (19 voturi)    
    De unde este Ucraina fascistă? (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 17:38)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Fasciști erau cei cu Mussolini, italieni, necum ucraineini. Dar la sovietici a prins acest teremen și oricine ere contra sovieticilor era musai fascist.
    Mai curând Rusia este un stat militarist, unde generalii nu se simt bine dacă nu au o armată care să amenințe toți vecinii. Că dacă ar fi să nu se facă propaganda aceasta că Rusia e vai-de-mine amenințată de cei răi din vest, atunci poporul și-ar pune problema de ce o duce așa de prost și de ce trebuie să susțină o armată așa de mare, cu atâția generali cheltuind un procent atât de mare din PIB pentru armată...
    USA, da, au cheltuieli militare mult mai mari, dar au și un PIB mult mai mare, astfel încât americanii de rând o duc în general mai bine decât rușii de rând.
  • +20 (32 voturi)    
   Numeroase cărți scrise de autori ruși (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:12)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   și occidentali care au avut acces la arhive au
   demonstrat cu probe solide că Stalin a pus Armata Roșie în dispozitiv ofensiv,cu trupele masate la
   frontiera lor de vest între 2 și 20 de Km.
   Hitler a știut că rușii vor ataca Polonia și România
   și a decis să atace primul,devansând atacul Armatei
   Roșii cu vreo 8-10 zile.Ca un detaliu -cea mai puternică grupare de forțe a sovieticilor era la
   granița cu România,nu la cea cu Polonia.De aceia
   Stalin a intrat în depresie după dezastrul produs și
   timp de o lună nu a mai spus nimic.
   Așa că ce susțineți este perfect adevărat!
   • +5 (15 voturi)    
    Da, atacul era programat pt (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 15:22)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

    duminică 6 iulie 1941!
    Atenție că la statul lor major sunt aceleași planuri, ca tactică. Deci dacă o vor face, vor ataca Ucraina pe 23 ianuarie, duminică după anul nou pe stil vechi, 16 prima duminică toți vor fi fost amețiți.

    Poate le vin mințile la cap și renunță la distrugerea Europei și a țării lor.
    • +3 (13 voturi)    
     Aveți dreptate! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 16:53)

     Rescator [utilizator] i-a raspuns lui nick24

     Am avut ocazia să văd un plan, actualizat trimestrial,de invazie a României.Purta numărul
     de Înregistrare la biroul DS, 19 Iulie 1991,cu o
     lună și două zile înainte de PUCIUL DE LA
     MOSCOVA(21 August 1991).Dacă reușea
     PUCIUL eram atacați,noroc cu ELȚÎN!!!???
     Statul Major sovieto-rus are asemenea planuri
     pentru toate punctele cardinale.Sunt niște
     *pacifiști* notorii rușii Kremlinieni!
     • -2 (2 voturi)    
      Atotcunoscatori (Duminică, 5 decembrie 2021, 19:18)

      mihai53 [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

      Dupa cati priceputi vedem pe HN, cred ca si CIA se informeaza de aici. Poate si Ciuca ar trebui sa citeasca, sa faca planurile de lupta.
     • +2 (2 voturi)    
      Rusii au si liste (Luni, 6 decembrie 2021, 8:56)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

      cu oamenii de marca ai unei tari pe care vor s-o invadeze ce trebuie arestati si lichidati in primele 48 de ore ale ocupatiei pentru ca rezistenta sa fie minima.
   • +11 (13 voturi)    
    Nu chiar, ci Stalin a fost complet surprins (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 17:41)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

    Stalin plănuia un război contra Germaniei, dar ceva mai târziu. A fost complet surprins de atac pentru că nu credea că Hitler va fi atât de nebun încât să atace URSS înainte de a face cumva pace cu Marea Britanie. Stalin nu credea că Hitler va vrea să lupte pe mai multe fronturi.
  • +14 (36 voturi)    
   Fara ... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:38)

   Nonidem [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Fara sprijinul exceptional si atot cuprinzator al americanilor-chiar Stalin a recunoscut-o-URSS nu putea castiga razboiul.Uzine-cat s-a putut-muta in Ural nu aveau cum sa suplineasca uriasele pierderi de material de razboi.Dar proverbul-pe cine nu lasi sa moara,nu te va lasa sa traiesti-e aplicat cu succes relatiilor de azi ruso-americane.
   • +5 (11 voturi)    
    Dacă nu interveneau americanii (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 17:48)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Nonidem

    Dacă nu interveneau americanii, atunci războiul s-ar fi terminat cumva nedecis. Rușii nu ar fi putut ajunge la Berlin, iar nemții ar fi trebuit să se retragă pe niște poziții pe care să le poată menține, cumva având niște linii de aprovizionare mai scurte și mai sigure. Iar problemele s-ar fi complicat pentru Germania pe termen lung, ceea ce probabil ar fi dus la eliminarea lui Hitler printr-un atentat reușit. Ceea ce a dus la acest sfîrșit al războiului a fost, pe de-o parte, intervenția americanilor, iar, pe de altă parte, formula adoptată la Teheran de "capitulare necondiționată". Dacă nu ar fi fost formula aceasta, atunci Hitler ar fi fost eliminat chiar după atentatul nereușit din iulie 1944. Dar așa mulți germani nu au vrut chiar să capituleze necondiționat, adică să-i lase pe ruși și pe americani să facă ce vor și ei să nu poată pune nici un fel de condiții.
    • +5 (11 voturi)    
     daca nu interveneau americanii... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 23:17)

     florin4u [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

     in rusia s-ar fi vorbit germana acum..si e posibil sa fi devenit mult mai civilizati...!
  • -4 (8 voturi)    
   pentru Nick24 (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 19:20)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Aceste pierderi ale URSS sunr din 22 iunie pana cand ? Pana in august 1941 sau pana in mai 1945 ?
   • +2 (2 voturi)    
    Până la sf anului 1941 (Marţi, 7 decembrie 2021, 17:43)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    Ideea e că au avut niște pierderi uriașe TOCMAI că erau masați la graniță în vederea unui atac pe 6 iulie 1941, deci nu erau pe poziții defensive.
    • +2 (2 voturi)    
     pentru Nick24 (Marţi, 7 decembrie 2021, 19:06)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

     Multumesc pentru raspuns.
     P.S. Ai vazut ? Aici daca pui o intrebare , te umpli de minusuri. Un site plin de "toleranti " !
  • -2 (6 voturi)    
   Finalul a fost altul (Duminică, 5 decembrie 2021, 9:39)

   Francezul [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Dai o multime de cifre care nu au nici o legatura cu situatia actuala.Din ce scrii tu se pare ca Germania nazista a cistigat al doilea razboi mondial.Eu am invatat altfel de istorie,cea in care soldatii sovietici au infipt steagul sovietic pe cladirea Reichstagului.
   • 0 (0 voturi)    
    N-ai înțeles ce am scris (Miercuri, 8 decembrie 2021, 11:47)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Francezul

    Concentrază-te, mai citește de vreo 2-3 ori cu atenție! Desigur că e greu, sunt mai mult de 5 rânduri de citit.
 • +5 (53 voturi)    
  Dacă Occidentul va accepta liniile roșii (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 11:38)

  Rescator [utilizator]

  ale lui Putin și silovikilor săi agresivi,indivizii le vor muta,
  pas cu pas, până la Lisabona.Cred că sovieto-rușii au
  în ADN-ul lor războiul și deși acum sunt doar 145 de
  milioane,din care vreo 20 de milioane de musulmani,care nu vor dori să lupte pentru capriciile
  Moscovei,doresc cu ardoare să cucerească toată
  Europa,Orientul Mijlociu și apoi toată lumea.Este un
  exemplu de manual privind PARANOIA unui Dictator.
  • -13 (51 voturi)    
   Dati dovada de putin bun simt (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:18)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   Nicio mare putere mondiala nu va accepta vreodata trupele altei puteri mondiale la granitele ei. Ucraina in NATO inseamna rachete americane la granita Rusiei, la doar 300 km de Moscova. Asa ceva e inacceptabil pentru Rusia.
   E ca si cum Canada ar vrea sa devina parte din federatia rusa sau China, astfel incat rachetele ruse sau chineze sa fie amplasate la 200 Km de New York.

   Eu nu vad o expansiune a Rusiei, ci o expansiune a SUA intr-un spatiu ex sovieti, la granita Rusiei.
   • +9 (47 voturi)    
    Nu vorbi tu de bun simț! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:59)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Ești un soldat sovieto-rus devotat RODINEI tale
    și ataci de mult timp România pe acest SIT.
    Agresivitatea atavică a Imperiului de la Răsărit,
    indiferent cum s-a numit el(Țarist,Sovietic sau
    Siloviko-Oligarhic -Putinist) este dovedită de
    Istorie.Intrarea unor state din Europa Centrală și
    de Est s-a făcut la cererea lor și nu a fost impusă
    de SUA.Dreptul Internațional permite ca statele
    lumii să dispună de dreptul suveran de a opta
    pentru aranjamentele de securitate care să le
    protejeze de cei lacomi.De unde și-a dobândit
    Rusia dreptul de VETO!???
    • -2 (28 voturi)    
     In afara de atacuri la persoana mea (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 16:32)

     galeo [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

     Aveti argumente impotriva a ceea ce am scris eu?
     Rusia nu accepta NATO la granitele ei, asa cum nici SUA nu accepta Rusia sau China la granitele ei.
     Mai tineti minte ce scandal au facut americanii cand rusii au adus rachete in Cuba? Fix la fel protesteaza si Tusia cand SUA vrea baze NATO in Ucraina.
     • +4 (18 voturi)    
      Baze militare necesare! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 18:23)

      Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui galeo

      Gard de sarma ghimpata si patrule de drone. Imperiul Raului trebuie sa invete ca peste gardul ala nu se trece, da?
     • +5 (9 voturi)    
      cred ca privesti gresit problema... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 23:20)

      florin4u [utilizator] i-a raspuns lui galeo

      nu e NATO la granitele rusiei...ci e rusia la granitele NATO!!!
      • -4 (10 voturi)    
       Ucraina nu poate deveni membru NATO (Duminică, 5 decembrie 2021, 0:53)

       galeo [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

       Caci aata ar insemna expansiunea NATO pana la granitele Rusiei.
       E nevoie de o zona tampon
       • +3 (7 voturi)    
        pai atunci sa isi faca rusia (Duminică, 5 decembrie 2021, 12:44)

        florin4u [utilizator] i-a raspuns lui galeo

        in interiorul propriilor granite cate zone tampon doreste!
   • +20 (36 voturi)    
    Nu stiu cum sa iti explic (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 13:22)

    Sofis [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Dar prefer baza americana la Kogalniceanu, decat armata rosie la Cernauti, Tiraspol, Chisinau, Chilia, Odesa, Insula Serpilor. E vorba de valorile aparate de respectiva armata si cu sovieticii cred ca e deja clar ce respecta.
    • -5 (23 voturi)    
     Nu conteaza ce vrem noi sau Ucraina (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 16:33)

     galeo [utilizator] i-a raspuns lui Sofis

     Conteaza ce negociaza SUA cu Rusia
     • +4 (10 voturi)    
      Da si nu (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 22:22)

      Sofis [utilizator] i-a raspuns lui galeo

      Dovedeste ca ai aceleasi valori precum SUA. Dovedeste ca te ajuti singur. Dovedeste ca respecti statul de drept, drepturile omului, ca te-ai inscris fara drum de intors inspre democratie. Fa-ti un sistem bazat pe meritocratie. Dovedeste ca esti un aliat care merita sa fie aparat.
      • -6 (10 voturi)    
       Ar fi horor ce spui tu (Duminică, 5 decembrie 2021, 0:56)

       galeo [utilizator] i-a raspuns lui Sofis

       Sa ne inchinam toti de pe planeta asta acelorasi valori, aceluiasi guvern mondial.
     • +6 (12 voturi)    
      tu nu prea intelegi... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 23:23)

      florin4u [utilizator] i-a raspuns lui galeo

      rusia nu e in pozitie de negociere si nici nu va fi...!!!
      Observ ca tu nu prea intelegi ca vorbim de SUA care e o super putere pe toate planurile...in timp ce in rusia oamenii inca au wc-ul in fundul curtii.
      • -5 (11 voturi)    
       Or avea wc in fundul curtii (Duminică, 5 decembrie 2021, 0:55)

       galeo [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

       Dar au destule rachete nucleare pentru a distruge planeta asta.
   • +8 (12 voturi)    
    ai harta acasa? (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 21:00)

    Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    letonia, estonia , si cand rusia si urss chiar reprezentau ceva aveau ditamai turcia la sud , toate astea membre NATO ! , de ce-i crezi pe toti prosti?
   • +4 (10 voturi)    
    rusia sa respecte granitele vecinilor... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 23:19)

    florin4u [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    caci momentan s-au cam jucat ca invadatorii...dar o sa vina momentul cand vor da socoteala rusnacii!
 • +8 (34 voturi)    
  Foarte... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 12:40)

  Nonidem [utilizator]

  Foarte bine face America!Trebuie dat peste nas golanilor de la Kremlin!
  • -2 (28 voturi)    
   Pacat ca nu iti dai seama (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 16:35)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Nonidem

   Ca in cazul unor asemenea divergente, tu ca roman esti primul care va face foamea si frigul, fiind la intersectia intereselor lor.
   • +4 (12 voturi)    
    fac mai mare foame rusnacii... (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 23:25)

    florin4u [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    decat noi romanii.Observ ca esti si total dezinformat!!!
    • -3 (11 voturi)    
     Deja nu iti mai poti plati facturile la gaz si ele (Duminică, 5 decembrie 2021, 0:57)

     galeo [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

     Vine statul sa iti dea compensatii.
 • +2 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 13:09)

  [anonim]

  • +12 (16 voturi)    
   Acest comentariu ar trebui distribuit diplomatiei (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 13:27)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui

   Astazi nu mai e cazul sa se alipesca teritorii prin forta armelor, ci prin forta economiei. UE nu s-a format cu armate, ci cu atractii economice.

   Cand Rusia va fi o forta economica mondiala, se vor alipi la acel iluzoriu CSI toate statele desprinse din URSS.
 • -11 (23 voturi)    
  China, China, China ! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 13:52)

  don giovanni [utilizator]

  America va oferi Rusiei (nu lui Putin) la un moment dat o iesire care sa ii calmeze frisoanele de securitate. Iesirea se va numi intrarea Rusiei in NATO, impreuna cu Ucraina. O Rusie disciplinata frumos in langa America si cu frontul spre China. China va fi obiectiviul acelui NATO si Rusiei ii vor fi date suficiente motive pentru a se alinia Americii.
  • -7 (15 voturi)    
   asta am opinat si eu, cu mult timp in urma.. (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 15:33)

   index [utilizator] i-a raspuns lui don giovanni

   ...respectiv ca o alianta a rusilor cu marea familie a democratiilor lumii va crea o noua revolutie economico-culturala.
   Din pacate, coruptia existenta in Rusia a deschis calea dictaturii Putin ceea ce a indus neincrederea reciproca a occidentalilor catre rusi si invers.
   Astazi, numai o amenintare uriasa a intregului Pamant/civilizatii ar mai putea reuni fortele si restabili increderea globala. Un asteroid probabil, mai degraba decat China, si mult mai periculos.
  • -3 (13 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 18:08)

   [anonim] i-a raspuns lui don giovanni

   • +4 (8 voturi)    
    oare sunt aliate (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 23:35)

    florin4u [utilizator] i-a raspuns lui

    caci de ceva timp Chinei ii cam face cu ochiul siberia....si de frica sa nu si-o ia peste bot rusnacii vor ceda gratuit teritoriul catre aliatul sef(China).Sa speram ca ii vor civiliza in felul asta caci rusnacii sunt prea salbatici si inculti!
    • +1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 decembrie 2021, 14:10)

     [anonim] i-a raspuns lui florin4u

 • -3 (15 voturi)    
  definitie (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 14:23)

  Menscorpore [utilizator]

  - "RESCATOR is the name of a Ukrainian hacker specialising in the sale of credit card details. According to Russian cyber-security consultancy Group-IB, "Rescator" runs his own marketplace at rescator.cc and uploaded over 5 million card details onto the SWIPED carder marketplace. Wikipedia"
  - nebunia planetara isi urmeaza cursul ei ascendent-vertical, si toate partile si-au dobandit drepturi unele fata de altele exclusiv din cantitatea si calitatea armelor si armatelor pe care le detin.
  - nickname-ul cuiva poate(nu totdeauna) spune cate ceva despre cel care-l foloseste.
  - moderatia este primul semn al bunului simt.
 • +13 (31 voturi)    
  Rusii nu mai stiu geografie deloc (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 14:34)

  abc999 [utilizator]

  Se vede ca zeci de ani de educatie sovietica au prostit pana si liderii. Granita cu Ucraina e la fel de aproape de Moscova ca granita tarilor baltice, care sunt membre NATO de mult. URSS a avut granita cu NATO de la infiintarea NATO si la est si la vest si la sud.
  De unde si pana unde elucubratiile astea ca nu vor NATO la granite. Au NATO la granite, au avut mereu. Mai lasati vodca tovarasi ca v-ati baut mintile.
 • -3 (23 voturi)    
  gio bide' (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 14:44)

  nash pandelica [utilizator]

  razboinicul luminii, cica ar ave un fel de plan care sa ingreuneze intrarea rusilor in ukraina. ceva, cam ca pe vremea lui mircea cel mare, stefanc cel mare in calea turcilor, daramarea podurilor, otravirea fantanilor, etc.
  dece nu un plan care sa NU PERMITA intrare rusilor in ukraina. un plan care sa'i opreasca inainte sa plece,...ante portes.?
 • 0 (26 voturi)    
  Câteva strâmbe (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 15:00)

  Heitarel Troleanu [utilizator]

  De 20 de ani, Rusia e condusă de un dictator nemilos, cățărat și menținut la putere pe cadavre. Puține lucruri bune putem aștepta de la un asemenea individ și de la ideologul lui, Dughin, care vorghește și dughinește într-una despre marea familie ortodoxă, adunată sub același acoperiș numit Eurasia. La fel cum scrie și în testamentul răposatului Petru cel Mare...

  În istoria comună, RO a primit numai plăcuță suedeză de la URSS. Ne-au tăvălit în toate împrejurările și din toate pozițiile. Între toate, nu comunismul a fost cea mai jenantă moștenire, ci mentalitatea de sclav obedient și recunoscător stăpânului, pe care care mulți români o au și astăzi. Un sindrom Stockholm la scară națională.
  Afrontul pe care i l-am adus Mamei Rusii când ne-am dat cu Europa și NATO e de neiertat. E greu de crezut că ea ne va face vreodată vreun favor fără măcar un pupic în fundul ei plin de gaze.

  Pe de altă parte, yankeii sunt niște aventurieri de profesie. Niște copii inculți și răzgâiați, care se joacă de-a pirații în țările sărace, de-a hoții și vardiștii acasă (cu arme de foc), și se cred jandarmii lumii în timpul rămas liber. Toate astea, în numele unei Constituții desuete și anacronice, neschimbată de peste 200 de ani, și care nici măcar nu e în stare să propună un președinte decent și ne-ridicol.
  În istorie, ei au fost mult mai generoși cu noi decât rușii. Ne-au dat ciungă și blugi, desene animate, filme cu cauboi și indieni, poze cu gagici mișto și cu zgârie-nori. Chiar dacă uneori au părut aroganți sau au mai scăpat niște bombe din avion la Ploiești, în latinitatea noastră dacică ne-am identificat mai degrabă cu JFK și Mickey Mouse, decât cu Stalin și Matrioșka, și pt asta îi iubim necondiționat.

  Astăzi, politicienii noștri au o misiune ingrată. Ei trebuie să continue să-și asume tratatele semnate când nu erau beți și, în același timp, să cultive o buna relație cu vecinul de deasupra, ca să nu ne inunde dacă i se sparge țeava.

  E deja foarte greu. Tom și Jerry, ce mai...
  • -2 (6 voturi)    
   Câteva strâmbe (II) (Duminică, 5 decembrie 2021, 0:02)

   Heitarel Troleanu [utilizator] i-a raspuns lui Heitarel Troleanu

   Unele lucruri sunt însă clare și fixe.

   1. Suntem ortodocși și asta nu se poate schimba. Dacă populația civilă a României ar avea, ca în finalul unui film sovietic, un ultim cuvânt de spus în cazul unui conflict NATO - Rusia, ea va alege, precum câinele lui Pavlov, beculețul roșu.

   2. Suntem în UE și în NATO, la bine și la greu. Oricât ne-ar patina gândul în alte părți, oricâte "combinații" ar încerca politicienii noștri, România trebuie să rămână unde a ales să fie: de partea democrației, a libertății de conștiință și a progresului. Cea mai bună din două rele.

   3. Cel mai important obiectiv strategic al Rusiei, Gurile Dunării, nu va fi abandonat niciodată. Și, cunoscând din istorie determinarea si lipsa de scrupule ale acestui fost imperiu, putem anticipa că el va fi atins, mai devreme sau mai târziu. Din acel moment, Europa se va schimba mult, economic si militar (a se citi analizele unor generali pe Historia si alte site-uri). Și nu în bine. Trebuie să fim gata pt acel moment.

   4. NATO va face doar fandări și dublu biceps din față în sprijinul Ucrainei, iar UE își va găsi, în lipsa lui Frau Merkel, o altă balerină sau balerin care să-l dănțuiască și să-l pedepsească cu dojană arhierească pe Putin. Prin urmare, când Rusia va avansa către Odessa și Transnistria, amenințând Moldova și chiar mai rău, ne vom putea baza doar pe noi înșine, ca de multe ori în istorie.

   Și, pt că vremea baladelor populare și a cântecelor de jale a trecut, putem măcar spera că Uncle Sam nu ne va lăsa din brațe când ne va fi frig.

   China și lumea islamică stau la pândă.
 • +3 (31 voturi)    
  Bravo Biden! (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 15:20)

  iolea [utilizator]

  Nu ca fatalaul de maimutoi portocaliu care timp de 4 ani a facut sluj la stapanul sau Putin.
 • +1 (23 voturi)    
  Crezi că ucraenienii nu au minat (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 15:32)

  nick24 [utilizator]

  toate drumurile, podurile, granițele?
  Rușii știu și vor încerca poate ocolirea prin “Ardeni”, adică țările baltice și desigur faimosul masiv desant aerian, în spatele frontului, cu tăierea aprovizionării dinspre Polonia/Germania.
 • -3 (23 voturi)    
  Intr-o minte bolnava (Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 17:02)

  Timonierul [utilizator]

  întodeauna ai planuri mărețe ….
 • -1 (1 vot)    
  aha... (Luni, 6 decembrie 2021, 9:25)

  notnow [utilizator]

  Lucreaza la un plan... Aha... Implica cumva numirea Kamalei ca "Czar of the border"? Ca asta intr-adevar i-ar inspaimanta teribil pe rusi...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by