Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu tensiunile crescânde dintre Moscova și Ucraina, dar a făcut și o gafă, spunând Uniunea Sovietică în loc de Rusia, potrivit AFP.

Lloyd AustinFoto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

În cadrul unei conferințe de presă la Seul, Austin a răspuns la o întrebare referitoare la actuala escaladare a tensiunilor dintre Ucraina și Rusia, pe care Kievul a acuzat-o că a masat trupe la granița sa în vederea pregătirii unei invazii (ceea ce Moscova neagă).

"Rusia are un număr substanțial de forțe în regiunea de frontieră și continuăm să fim îngrijorați de acest lucru", a declarat șeful Pentagonului.

"Dar, în cel mai bun caz, nu vom asista la o incursiune a Uniunii Sovietice în Ucraina", a adăugat el, folosind din greșeală numele fostului rival al Statelor Unite din Războiul Rece.

Ruptly, una dintre unitățile de propagandă ale Kremlinului, nu a ratat ocazia de a distribui gafa înaltului oficial american:

Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991 și a dat naștere la aproximativ 15 țări, inclusiv Rusia și Ucraina.

Relațiile dintre Moscova și Washington au intrat într-o nouă eră, dar ascensiunea președintelui rus Vladimir Putin începând cu anul 2000 a fost însoțită de o revenire a tensiunilor la un nivel fără precedent după finalul Războiului Rece.