Două cutremure puternice au lovit duminică sudul Iranului, lângă portul Bandar Abbas, ucigând cel puțin o persoană și determinând locuitorii să-și părăsească casele, relatează televiziunea de stat, potrivit Reuters.

tiruri zgaltaite de cutremurFoto: Captura video

Cutremurele cu magnitudinea de 6,3 și 6,4 au zguduit provincia Hormozgan, a spus televiziunea de stat, iar cutremurele au fost resimțite în golful din Dubai.

„O persoană a murit după ce un stâlp de electricitate a căzut peste ea”, a spus televiziunea de stat iraniană, citând oficialii locali.

Iranul a suferit mai multe cutremure devastatoare în ultimii ani.

Centrul Seismologic Mediteranean European a stabilit magnitudinea unuia dintre cutremure la 6,5 ​​la o adâncime relativ mică de 10 km.

„Cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe din sudul Iranului din provincia Hormozgan”, a declarat un oficial la televiziunea de stat, adăugând că echipele de salvare au fost trimise în zonă.

Televiziunea de stat i-a arătat pe locuitorii din Bandar Abbas fugind în panică din casele lor.

Agenția de știri de stat a Iranului IRNA a declarat că nu au existat daune structurale la casele din zonă.

Cutremurele au fost resimțite și în golful din Dubai, potrivit unor locuitori.

„S-a resimțit în partea de nord și de est a Emiratelor Arabe Unite, dar fără aibă efecte”, a declarat Centrul Național de Meteorologie din Emiratele Arabe Unite într-un mesaj pe twitter.