Guvernul francez analizează posibilitatea de a extinde programul de acordare de vouchere pentru energie la mai multe gospodării, în încercarea de a uşura costul creşterii facturilor la energie, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, informează Agerpres citând Bloomberg.

Renovare energetica locuinta FrantaFoto: Arnaud Le Vu / AFP / Profimedia

În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa.

Gabriel Attal a precizat că biroul premierului Jean Castex discută detaliile acestei măsuri adăugând că un anunţ ar putea fi făcut chiar joi, când premierul are programată o vizită în care va demonstra ajutorul oferit de guvern pentru a finanţa renovarea clădirilor.

Marţi, ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a spus şi el că voucherele la energie ar putea fi o modalitate „corectă şi eficientă” pentru protejarea puterii de cumpărare. O altă opţiune ar putea fi modificare regulilor de taxare, a spus Le Maire.

Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Autorităţile din Spania, Italia şi Grecia au luat deja măsuri pentru a reduce impactul creşterii preţurilor la energia electrică.

Pe acest subiect: