China a încercat sâmbătă să stopeze ceea ce pare a fi cel mai grav val de contaminare Covid-19 din ultimele câteva luni, autoritățile acuzând această creștere a cazurilor de varianta Delta, prezentă acum în 14 provincii, potrivit AFP.

Varianta Delta a coronavirusuluiFoto: freepik.com

În total, țara are 328 de cazuri noi de infecție în iulie, aproape la fel de multe ca în perioada februarie-iunie, afectând anumite orașe precum Nanjing (est), nu departe de Shanghai sau orașul turistic Zhangjiajie, în provincia Hunan (sud).

„Principala tulpină care circulă acum este varianta Delta, care reprezintă o provocare și mai dificilă în ceea ce privește prevenirea și controlul”, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC).

Apărută la aeroportul din Nanjing la începutul acestei luni, la nouă angajați responsabili de curățarea cabinei unui avion din Rusia, varianta s-a răspândit rapid în alte părți ale țării.

Această viteză este legată nu numai de contagiozitatea ridicată a variantei, ci și de vârful sezonului turistic din țară, cu utilizarea intensivă a transportului aerian de către chinezi, a declarat reporterilor oficialul NHC, He Qinghua.

Autoritățile de la Nanjing au ordonat să nu se deschidă toate atracțiile turistice și locurile culturale sâmbătă.