Fosta campioană olimpică și membră a ”clanului” Kardashian, Caitlyn Jenner (născută William Bruce Jenner), și-a anunțat vineri candidatura la funcția de guvernator al Californiei, cu scopul de a deveni prima persoană transgender care să ocupe o astfel de poziție în Statele Unite, potrivit AFP.

Caitlyn JennerFoto: Wikipedia

„Sunt o câștigătoare”, a spus într-o declarație fostul decatlet încoronat la Montreal în 1976, care își va lansa oficial campania „în următoarele săptămâni”.

"Sunt un autentic câștigător și singura care poate pune capăt mandatului dezastruos" al guvernatorului democrat Gavin Newsom, a adăugat celebritatea transgender și activistă republicană de mult timp.

Jenner a jucat fotbal american la colegiu pentru echipa Graceland Yellowjackets înainte de a suferi o accidentare la genunchi, ce a necesitat o intervenție chirurgicală. Convins să încerce decatlonul de L. D. Weldon, antrenorul decatletului olimpic Jack Parker, cariera de 6 ani a lui Jenner a culminat prin victoria la Olimpiada de vară din 1976 de la Montreal, reușind un al treilea record mondial succesiv și devenind faimoas ca „un erou complet american”.

Acesta a primit titlul neoficial din partea presei americane de „cel mai mare sportiv din lume”. Succesul i-a permis lui Jenner să aibă o carieră în televiziune, film, scris, automobilism și afaceri.

Jenner are șase copii cu trei soții succesive - Chrystie Crownover, Linda Thompson și Kris Jenner - și, din 2007, a apărut în reality show-ul ”Keeping Up with the Kardashians” cu Kris și fiicele lor Kendall și Kylie Jenner, precum și cu ceilalți copii ai lui Kris, Kourtney, Kim, Khloé și Rob Kardashian.