Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost transferat la unitatea medicală a coloniei penale în care este încarcerat pentru a fi ținut sub observație datorită unei febre ridicate, a anunțat marți cotidianul pro-Kremlin Izvestia citat de Reuters și Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziarul a publicat informația citând Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN) la câteva ore după ce Navalnîi a scris într-o postare pe Instagram că are o tuse puternică și o temperatură de 38,1 grade Celsius.

„Condamnatul a fost transferat la unitatea medicală și sanitară unde se află sub supravegherea personalului medical”, a anunțat FSIN, potrivit Izvestia.

Publicația a mai scris că Navalnîi, care nu a ieșit din greva foamei în care a intrat săptămâna trecută pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale, prezintă „simptome ale unei probleme respiratorii, cel mai notabil fiind o febră ridicată”.

Izvestia mai notează că acesta a fost testat și pentru coronavirus și că FSIN a respins acuzațiile disidentului potrivit cărora la colonia penală ar exista un focar de tuberculoză, serviciul afirmând că întregul bloc ar fi fost carantinat la apariția primului caz.

Navalnîi execută o condamnare la închisoare de doi ani și jumătate în colonia penală din satul Pokrov, reginea Vladimir, aflată la 100 de kilometri est de Moscova.

Colonia Penală Numărul 2 este cunoscută pentru condițiile sale dure și a fost descrisă ca fiind una dintre cele mai rele închisori din Rusia.

Navalnîi a fost arestat la întoarcerea sa în Rusia în luna ianuarie a acestui an și a fost condamnat la scurt timp după pentru încălcarea termenilor cauțiunii sale în perioada în care s-a aflat în comă iar apoi în convalescență în Germania.

Acesta a anunțat săptămâna trecută că a intrat în greva foamei pentru a i se acorda îngrijiri medicale adecvate după ce timp de mai multe săptămâni a suferit de dureri de spate și senzație de amorțeală în unul din picioare.

REFERINȚĂ: