O livrare de vaccinuri anti-COVID-19 și membrul Gărzii Naționale care le-a transportat au ajuns în siguranță la destinația lor din statul american Texas după o întârziere neașteptată și înfricoșătoare, relatează Insider.

Larry HarrisFoto: Lubbock County Sheriffs Office

Oficialii afirmă că Larry Harris, un bărbat în vârstă de 66 de ani din Arizona, a fost pus sub acuzare după ce a urmărit și prins într-o ambuscadă luni dimineața un convoi al Gărzii Naționale care transporta vaccinuri împotriva coronavirusului către comuna Matador din Texas.

Harris a început să urmeze convoiul după ce l-a văzut staționat la o benzinărie și a încercat să îl împingă în afara șoselei de mai multe ori înainte de a-și întoarce mașina pe sens opus pentru a tăia calea mai multor vehicule ale Gărzii Naționale, potrivit NBC News.

Bărbatul s-a apropiat apoi de membrii Gărzii Naționale, a îndreptat o armă înspre ei și a afirmat că este un detectiv, ordonându-le militarilor să iasă din vehicule și pretinzând să le percheziționeze.

Harris a avut 3 arme încărcate în posesia sa în momentul arestării sale.

Niciunul dintre membrii Gărzii Naționale nu a fost rănit în urma incidentului și transportul a ajuns la destinația sa cu întârziere.

„Sunt uluit că aceasta nu s-a transformat într-o situație foarte rea fiindcă stătea în mijlocul acestor militari cu o armă încărcată, muniție suficientă, cu posibilitatea de a crea multe probleme”, a declarat șeful poliției locale.

„Și oricare ar fi motivul, el a decis să își pună arma în pantaloni când i-a văzut pe ofițeri [de poliție] apropiindu-se”, a relatat acesta.

Oficialii locali au declarat că nu cred că bărbatul viza vaccinurile din transport, aceștia afirmând că bărbatul le-a relatat că a crezut că militarii au răpit o femeie și un copil.

„Părea instabil mental”, a declarat șeful poliției.

Harris a fost acuzat de mai multe infracțiuni și Departamentul de securitate internă s-a implicat în anchetă, bărbatul riscând să fie acuzat și de încălcarea legislației federale.