Prințul Ernst August de Hanovra a intentat un proces împotriva fiului său, de care a fost înstrăinat de ani de zile, în special pentru a recupera un castel mare al familiei, a declarat marți instanța de la Hanovra, potrivit AFP.

Castelul MarienburgFoto: Wikipedia

„De la sfârșitul anului 2020, a fost lansat un proces în care prințul Ernst August de Hanovra îi cere fiului său prințul moștenitor Ernst August de Hanovra să îi returneze Castelul Marienburg și moșia familiei Calenberg, precum și palatul de la Herrenhausen”, se arată într-un comunicat.

Nu a fost dată o dată pentru o eventuală audiere sau decizie judecătorească.

Șeful dinastiei germane a uneia dintre cele mai mari familii aristocratice din Europa, în vârstă de 66 de ani, solicită revocarea unei donații făcute fiului său de 37 de ani în 2004 și 2007.

Potrivit instanței, el i-a donat proprietatea Marienburg ca parte a unei moșteniri anticipate.

Cu toate acestea, el îl acuză că ulterior a „afectat grav drepturile, proprietățile și interesele reclamantului” încercând să aducă proprietatea casei Hanovra sub controlul său deplin, eliminându-l pe tatăl său de la luarea deciziilor.

Proprietatea este evaluată de tatăl, care a fost căsătorit și cu prințesa Caroline de Monaco, dar de care s-a despărțit în 2009, la aproximativ cinci milioane de euro.

Fiul său consideră aceste acuzații ca fiind false și nefondate, dar nu ar comenta detaliile din respect pentru familia sa și „și pentru a-l proteja pe tatăl meu”, a declarat el agenției germane dpa.

Inițial, fiul a vrut să cedeze fosta reședință de vară a Welfes, un castel fortificat în stil medieval din secolul al XIX-lea, pentru un euro simbolic orașului. Dar după opoziția tatălui său, acordul negociat cu guvernul Țării Saxoniei Inferioare a căzut.

De atunci, o fundație a administrat castelul neogotic, care a devenit o atracție turistică majoră în Germania, parțial deschis vizitatorilor ca muzeu.

Prințul Ernst August de Hanovra este în conflict de câțiva ani cu fiul său, pe care îl suspectează că vrea să risipească proprietatea familiei în Germania, în special terenuri și păduri din Saxonia Inferioară.

Acesta din urmă nu l-a invitat la nunta sa din 2017 cu designerul rus de modă Ekaterina Malysheva.