Este vremea să-i luăm la întrebări pe marii seniori ai banilor, miliardarii lumii. Fața nevăzută a lui Bill Gates

de A.Th.C. HotNews.ro     HotNews.ro
Duminică, 14 februarie 2021, 22:02 Actualitate | Internaţional


Bill Gates
Foto: Twitter
Ieșind pe stradă înainte să se lase întunericul, m-a frapat câte figuri solitare puteau fi văzute în case. Niciuna nu privea cerul roșu-auriu, ci toate erau ațintite cu ochii în laptopuri și, la fel ca mine, făcuseră asta mai toată ziua – scrie Brenda O’Brien în The Irish Times.

E în desfășurare o schimbare culturală cu implicații imense, accelerată de Covid-19. Nu este vorba doar despre munca de la distanță. Este despre dezechilibrul uriaș dintre puterea și influența companiilor tech și imaginea pe care o mai avem noi despre guverne.

Giganții tech și fondatorii lor s-au bucurat de o pandemie foarte bună. O cercetare Oxfam a scos în evidență că cei mai bogați 10 oameni din lume, printre care Jeff Bezos, Elon Musk și Mark Zuckerberg, și-au mărit averile cu 451 de miliarde de euro laolaltă.
Asemenea numere sunt chiar prea mari pentru ca un creier omenesc să le vizualizeze altfel decât printr-un grafic sau o metaforă. Puterea pe care o aduce o asemenea bogăție nu lucrează în prea multe feluri.

Avem un sentiment colectiv de neliniște, o senzație că suntem tot timpul manipulați, exploatați și deposedați de datele noastre aducătoare de venituri, dar este o rețea prea mare, o țesătură prea vastă de conexiuni. Dăm din umeri, decidem că nu prea avem ce face și revenim la ecrane ca să le mai facem alți bani.

Cei super-bogați sunt stăpânii noștri. Îi iubim când sunt benigni și cheltuie din avere în proiecte filantropice – cu asta suntem de acord. Nu încape nici o îndoială că donatorii foarte înstăriți fac mult bine. Dar tot mai des, unele fapte devenite publice ne fac să gândim: cum adică? cum adică?

Am trăit o astfel de clipă când am citit în „Bloomberg Businessweek” profilul profesoarei Sarah Gilbert de la Universitatea Oxford, cercetător principal pentru ceea ce a devenit ulterior vaccinul AstraZeneca. Inserate în text, fără vreun comentariu, erau următoarele: „în timpul căutării de bani [pentru cercetare], Gates i-a presat pe [prof. Sarah] Gilbert și [prof. Adrian Hill] să intre în parteneriat cu o mare companie farmaceutică”.

Finanțarea jurnalismului

Fundația Bill și Melinda Gates acordase anterior un mic grant echipei de cercetare de la Oxford la un moment critic al cercetării. Inițial, Universitatea Oxford promisese să trateze de o manieră non-exclusivă drepturile de proprietate intelectuală asupra cercetării.
Un grant la momentul potrivit, puțină presiune și deodată AstraZeneca are drepturi exclusive asupra vaccinului. Contează? Cu siguranță, și nu doar pentru că AstraZeneca s-a confruntat cu întârzieri care nu ar fi avut loc dacă toate cunoștințele ar fi fost larg distribuite de la început. Contează pentru că se răsfrânge cel mai mult asupra celor săraci, mai ales în țările celor cu venituri scăzute.
Gates obișnuia să fie deosebit de nepopular, un conducător de firmă nemilos a cărui companie, Microsoft, își sfâșiase toți rivalii și trebuia să plătească amenzi de miliarde de dolari pentru practici monopoliste. Ce s-a schimbat? După ce a fost înființată Fundația Bill și Melinda Gates nu a trecut mult până s-a efectuat tranziția la filantrop îndrăgit. Într-un text curajos publicat de „Columbia Journalism Review”, Bill Schwab a evidențiat că a analizat 20.000 de granturi caritabile acordate de fundație și a descoperit că mai mult de 250 de milioane de dolari au mers către jurnalism.

El crede că aceasta explică în parte de ce acum 20 de ani obiectivele lui Gates făceau subiectul unor întrebări și investigații de presă, iar acum ele s-au reorientat, în opinia lui Schwab, în „prezentări agreabile și editoriale laudative descriind lucrurile bune făcute de fundație”.

Conflicte de interese?

„The Nation” a publicat în martie trecut o investigație care nu menționează Covid-19, dar oferă o imagine a modului de a gândi al lui Gates. Este un apărător feroce al drepturilor de proprietate intelectuală și ideologia lui orbitează în jurul susținerii „tuturor instrumentelor capitalismului” pentru „conectarea promisiunilor filantropice cu puterea firmei private”.

„The Nation” a scos la lumină „două miliarde de dolari în donații caritabile deductibile din impozite către companii private – inclusiv unele din cele mai mari din lume, ca GlaxoSmithKline, IBM, NBC Universal Media”. A pus sub semnul întrebării etica „unei fundații care dă un grant caritabil unei companii aflate parțial în proprietatea ei - și profită financiar de aceasta – ceea ce pare un evident conflict de interese”. A punctat și că fundația protejează patente ale unor medicamente vitale, făcându-le prohibitiv de scumpe pentru oamenii vulnerabili pe care fundația susține că încearcă să-i ajute.

Reabilitarea imaginii lui Bill Gates este urmată la rândul lor de Jeff Bezos și Mark Zuckerberg.

În mod ironic, teoriile prostești ale conspirației conform cărora Gates vrea să implanteze microcipuri oamenilor distrage doar atenția de la adevărul care este în fața tuturor, dar e prea mare ca să fie văzut. Bill și Melinda Gates n-au fost aleși, nu răspund în fața nimănui, dar au o putere fără precedent în istoria omenirii.

În 2018-2019, ei au donat procentual mai mult către strâmtorata financiar Organizație Mondială a Sănătății decât Comisia UE, SUA și UK. Gates a descoperit că este mai mult decât posibil să cumperi influență politică și să modelezi cursul istoriei, în timp ce ești lăudat că ești un băiat atât de bun. Este oare prea târziu ca să-i mai luăm la întrebări pe noii noștri seniori?
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


77892 vizualizari

 • +16 (38 voturi)    
  Este vremea sa luam bugetarii la intrebari, (Duminică, 14 februarie 2021, 22:14)

  emil bobu [utilizator]

  de forma "Daca tot nu faci nimic toata ziua, nu-i asa ca mai bine te dau afara?"
  • +13 (23 voturi)    
   de ce, bos? (Luni, 15 februarie 2021, 7:36)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   ... stai ca inca n-am terminat solitaire-ul de 1000 de ori.
 • +11 (29 voturi)    
  dopamine loops (Duminică, 14 februarie 2021, 22:17)

  c8ilu [utilizator]

  puteti trai si fara asa zisele "retele sociale" si fara aplicatiile corporatiste de comunicare. Exista si alternative open source.
  Cautati "dopamine loops" si o sa intelegeti de ce ati devenit sclavi.
  Eu nu folosesc nici o retea sociala, si rar cateva aplicatii corporatiste de comunicare pentru ca sunt obligat sa fac asta..
  In rest (chiar si in pandemie) prefer o cafea sau o bere buna fata in fata.
  Trebuie sa-ti vad limbajul non-verbal, sa te percep ca fiinta in fata mea...
  • -15 (27 voturi)    
   vai tu, nebunule... (Luni, 15 februarie 2021, 7:38)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui c8ilu

   ... nu te retragi in munti sa ne arati cat de suveran esti tu?
 • +12 (26 voturi)    
  Un articol curajos (Duminică, 14 februarie 2021, 22:17)

  Harald2 [utilizator]

  desi cam generic. Dar pentru a te pronunta in privinta veridicitatii celor afirmate, e nevoie de ceva documentare, ceea ce nu e foarte usor.

  Poate daca autorul mai sapa inca putin si revine cu mai multe informatii, s-ar putea sa descopere lucruri interesante. Sau poate nu. Dar merita incercat.
 • +10 (28 voturi)    
  Felicitari pentru perspectiva deschisa, (Duminică, 14 februarie 2021, 22:35)

  Cripto [utilizator]

  cred ca multi vor cadea pe ganduri. Sau-poate- vor spune ca si dvs sunteti conspirationist, caci aceasta eticheta tinde acum sa fie pusa- premeditat sau doar prosteste- pe oricine se opune curentului principal "liberal", "pozitivist" sau ateist.
 • -6 (30 voturi)    
  moarte (Duminică, 14 februarie 2021, 22:37)

  victor L [utilizator]

  bpogatilpor.
  Eu am mai auzit asta acum 70 de ani.
  • -8 (20 voturi)    
   si? (Luni, 15 februarie 2021, 1:31)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   vazand ce se intampla azi, ai ceva impotriva? esti cumva bogatan?
   • +6 (8 voturi)    
    Cap ai. Minte ce-ți mai trebuie? (Luni, 15 februarie 2021, 14:10)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    După cum zicea Caragiale.

    Zevzecii ca tine nu pricep că în momemtul în care noțiunea de proprietate e pusă în discuțiue va veniși ziua când chiar și nenorociții ca tine veți fi declarați destul de bogați ca să fiți cheliți de tot ce aveți. Asta e marea învățătură a comunismului.

    Problema e că indivizi cu uin singur neuron ofilit ca tine nu o pricep până ce nu o încasează. Și ești sortit să o încasezi.
  • +7 (15 voturi)    
   Da' esti batraior, mosule! (Luni, 15 februarie 2021, 3:11)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Daca iti mai amintesti ce-ai auzit acum 70 de ani inseamna ca bati catre 80.
   Multi inainte!
   • -2 (12 voturi)    
    sta pe hn.. (Luni, 15 februarie 2021, 7:39)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    .. si asteapta postarita sa-i aduca pensioara.
  • +3 (7 voturi)    
   Așa-i (Luni, 15 februarie 2021, 14:06)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Gargara e veche de când lumea idioții sjunt mereu alții.

   Cine nu învață istorie e condamnat să o repete.
 • 0 (32 voturi)    
  billionaires overlords (Duminică, 14 februarie 2021, 22:44)

  di livio [utilizator]

  și nu numa Gates, nu vreau să fiu chiar conspiraționist, îs mai mulți, io le zic gafa, mai pe scurt...citind titlu mă gîndii ezact la întrebarea de la sfîrșit și cred că-i cam tîrziu, asta e...„fundația protejează patente ale unor medicamente vitale, făcându-le prohibitiv de scumpe pentru oamenii vulnerabili pe care fundația susține că încearcă să-i ajute”, asta cred că-i cel mai nasol...oricum pidemia devine tot mai interesantă, vedem ce va urma, sigur îi cu va urma...mulțumesc pt articol, nu auzisem pîn-amu de Irish Times
 • -2 (18 voturi)    
  Păi cine te oprește să-i întrebi?! (Duminică, 14 februarie 2021, 22:46)

  Amerlocu [utilizator]

  Da' unde naiba locuiește creatua aia de vede doar laptopuri pe geamurile altora?! La mine în suburbie majoritatea caselor sunt destul de departe de stradă deci e cam greu să vezi înauntru. S-o fi cocoțând să pândească pe la geamuri?

  Oricum ce văd afară sunt doar copii ce se joacă în pofida gerului în jurul caselor înzăpezite plus snowmobile. Astea într-adevăr mă cam stresează de când era să dau peste unul de ele cu mașina. Avem și noi snowmobile, dar și eu și soția umblăm totuși cu grijă și nu i-am lăsat niciodată pe copii să se dea singuri cu ele.

  Nu-ți plac oamenii cu bani? Nicio problemă. Fă și tu bani și după aia dă-i cui vrei și pe ce vrei.

  Punctul comun al tuturor acestor indivizi ce sunt roși de vitalitatea caprei vecinului și grav îngrijorat de banii altora e că după ce zbiară cu ochii ieșiți din orbite ca melcu' ei nu prea obișnuiesc să dea nimic nimănui. Că mde, nu le ajunge ce au...
  • +3 (5 voturi)    
   Cred ca n-ai inteles... (Luni, 15 februarie 2021, 15:28)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Cred ca n-ai inteles...

   Articolul e despre puterea cumparata cu bani. Puterea de a influenta vietile altora ar trebui asociata cu increderea data pentru exercitarea acestei influente (prin alegeri), nu cu cantitatea de bani la dispozitie. Modul in care se fac acesti bani - in anumite cazuri - e cel putin indoielnic, discutabil, daca nu mai mult, iar articolul tocmai asta evidentiaza. Deasemenea pune semne de intrebare si asupra "caritatii" si folosirii ei in scopuri de obtinere a puterii din surse non-democratice si fara asumarea responsabilitatii.

   Treaba cu capra vecinului e ABSOLUT reala la romani, dar cel ce a scris articolul original NU e roman (evident!) si nu pare sa abordeze tematica din perspectiva caprei vecinului. Deci si comentariile despre "proprietate" si "oamenii cu bani" sunt cel putin pe langa subiect, daca nu mai mult (misguiding in purpose).
   • -1 (5 voturi)    
    Eu am înșeles foarte bine. Tu nu înțelegi. (Luni, 15 februarie 2021, 17:58)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Oricine are bani are putere.

    Dacă ai bani să-ți cumperi un pepene din piață i-ai influențat iremediabil existența bostănarulu. Dacă tu și ceilalți cumpărători ai lui v-ați duce să vă cultivați și culegeți singuri pepenii, bostănarul ar avea o cu totul și cu totul ală existență și n-ar mai trăi din vânzarea pepenilor. Uite deci cum banii tăi i-au influențat existența :) Oricine are bani și cumpără orice produs sau serviciu îi influențează viața celui ce vinde acel bun sau serviciu. Nu văd unde e problema?

    Dacă știi că vreounul din oamenii ăștia mai bogați ca tine a făcut vreo găinărie de ce nu-l dai în gât? Te duci furmos la procuratură și explici pe îndelete ce anume a făcut. Dacă nu o faci înseamnă fie că ești complice la infrațiune, fie că ești doar unul din calomniatorii de duzină care-și alină ratarea înjurând.

    Capra vecinului nu e din păcate deloc (doar) o boală specific româneacă. E o boală cronică a „progresiștilor”. indiferent că sunteți socialiști, ecologiști sau liber schimbiști ca Cațavencu, cu toții aveți același fix: Capra vecinilui. Nimic altceva nu vă tulbură mai tare viețile: Că de ce e așa de grasă? Că de ce poluează atât de mult? Că de ce nu plătește impozte mai mari? Și în general de ce n-a murit până acum?

    Capra vecinului e singura rațiune a existenței voastre.

    Ăsta e singurul mod de alinare al ratării și incompetenței: Holbarea cu ochii ca broasca la capra vecinului și scrâșentul furios al dinților.
 • -1 (29 voturi)    
  Un aparator feroce al "drepturilor intelectuale"? (Duminică, 14 februarie 2021, 22:48)

  Parzivall [utilizator]

  Pai Bill daca nu fura proprietate intelectuale de la Steve Jobs, poate nu mai era in business astazi!!!
 • +2 (14 voturi)    
  cel din poza (Luni, 15 februarie 2021, 0:24)

  TrickyWicky [utilizator]

  Nu pare deloc Bill Gates . banuiesc ca la banii lui are deja o clona
  • +9 (15 voturi)    
   ceee? (Luni, 15 februarie 2021, 7:39)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   .. si clona lui are bani de o clona.
 • +4 (14 voturi)    
  banii aduc putere, puterea aduce bani.. (Luni, 15 februarie 2021, 1:36)

  richter [utilizator]

  sau incepind invers, tot una, dar puterea transforma si nu in bine omul care este coruptibil si asa sunt cei mai multi pt ca sunt oameni-
  • -5 (11 voturi)    
   ce ma? (Luni, 15 februarie 2021, 7:40)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui richter

   cand ai avut ultima oara putere sau bani? vorbesti din proprie experienta sau din auzite pe net?
   • +2 (4 voturi)    
    din vazute, auzite si citite- e bine ? (Luni, 15 februarie 2021, 10:09)

    richter [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    nu-i bine si frumos sa va spun altceva-
 • +1 (21 voturi)    
  Nimic nou... (Luni, 15 februarie 2021, 5:20)

  shobolanul de santina [utilizator]

  Desi ma bucura faptul ca A.Th. C. a avut "cojones" sa publice un articol impotriva trendului actual, ma intristeaza totusi ca e doar un singur articol...cu o floare nu se face primavara! Dar mai ales ma ingrijoreaza faptul ca majoritatea redactorilor din HN au inchis ochii in fata adevarului si au ales calea usoara de a raspandi propaganda oficiala fara a pune intrebari...de fapt am observat o bucurie sadica atunci cand s-au inchis site-uri si bloguri care au fost introduse in categoria" raspandirii de fake news"...
  HN, trebuie sa va reabilitati numele, va rog sa incepeti prin a publica cifrele reale venite din statistici oficiale (in martie ar trebui sa apara), prin a face presiuni asupra Guvernului pentru a anula ordonanta care interzice autopsia celor care au murit fiind infectati cu COVID si, nu in ultimul rand, prin a repeta in fiecare zi cu litere mari pe prima pagina: NU VA PANICATI, COVID ESTE DOAR O GRIPA SEZONIERA! O RACEALA!
  HN, va rog, in ceasul a 12-lea, redeveniti jurnalisti! Fiti cainii de paza ai democratiei!

  PS: am avut covid si nu am stiut pana sa fac testul cand a trebuit sa plec din tara...
  • -2 (12 voturi)    
   "...scrie Brenda O’Brien în The Irish Times" (Luni, 15 februarie 2021, 10:47)

   Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui shobolanul de santina

   Daca chiar si aceasta informatie din sapou ti-a scapat, permite-mi sa ma indoiesc ca ai citit restul textului sau ca ai inteles ceva din el.
 • +3 (15 voturi)    
  Si fara bani? (Luni, 15 februarie 2021, 6:04)

  consumator2 [utilizator]

  Fara bani, cum ar fi avansat cercetarea? Ca vedem la noi cat se aloca! Auzim doar de Gates Bezos si Musk. Chiar sunt singurii miliardari din lume? Sau poate sunt singurii care pot face sa creasca veniturile unor publicatii media?
 • +3 (9 voturi)    
  in poza aia.. (Luni, 15 februarie 2021, 7:35)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... adminul s-a conectat la servere.
 • +9 (13 voturi)    
  abuz (Luni, 15 februarie 2021, 9:29)

  traiang [utilizator]

  Problema care se pune nu este ca se comit abuzuri si absolut toti au comis abuzuri probabil ca esti tentat la astfel de atitudini care iti probeaza puterea Grav este faptul ca dincolo de niste limite banesti (miliarde) te crezi un fel de Dzeu ei si de aici faci rau la insasi semenii tai Daca vedeti peste o anumita limita toti dar absolut toti se cred un fel de Mesia Statul pentru ei este un fel de organizatie care le ia din bani si iarasi toti au recurs la fel de fel de refugii tocmai de a se sustrge le impozite In concluzie chiar si banul peste limite decente devine patologic
  • 0 (4 voturi)    
   Chestiunea abuzului... (Luni, 15 februarie 2021, 18:16)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui traiang

   Omule, oricne are dreptul să se creadă Mesia, Napoleon sau chiar Adrian copilul minune. Care e problema?!

   Fără să am (din păcate) banii lui Gates și eu văd statul ca o organizație opresivă care îmi ia mult prea mulți bani pentru ceea ce oferă. Nu există subetrfugiu pe care să nu-l utilizez spre a-mi reduce impozitele și contribuțiile. Compania ce e proprietarea spitalului pentru care lucrez are sediul în insulele Cayman spre a-și reduce taxele. Încasez și eu bonusuri și dividende acolo și nu simt nicio clipă nevoia să plătesc fie și un cent mai mult decât plătesc acum. Care e problema ta? De ce l-aș condamna pe Gares că face același lucru?

   Dacă tu simți nevoie să plăteși mai multe taxe, nimeni nu te oprește să o faci. Nimeni nu se va supăra dacă plătești impozite să zicem de 120% din ceea ce faci. Care e problema?
 • +1 (5 voturi)    
  Un articol pe care il salut. Sper sa (Luni, 15 februarie 2021, 20:09)

  clint [utilizator]

  urmeze si altele despre Steve Jobs, Bezos, ca sa dau doar cateva nume despre care sunt sigur ca ar fi de scris:

  - Steve Jobs -> cum a tras prima teapa lui Wozniak, cand erau prieteni? Cum interzisese copiilor sai iPads desi le promova personal?

  - Bezos -> mai multe pareri de insider din imperiul sau, Amazon ?

  - Bill Gates -> acele leaked emails despre citez "Jihadul" pe care voiau sa il provoace in IBM ( cu oamenii lor din interior ) ca forteze IBM sa nu mai foloseasca open source ci doar Windows ?

  Este clar, ca sa ajungi miliardar necesita niste "abilitati" admirabile ( perseverenta, viziune, inteligenta ), dar si o anume ferocitate in relatia cu oamenii, tiranie, psihopatie, paranoia.

  Astept aparatorii orbi ai capitalismului, care ne vor spune ca asta e capitalismul si e net superior comunismului dpdv economic, nu prea vad ei partea umana a problemei.
  Atat timp cat produce acumularea de putere in mainile unor oameni "inumani", pentru mine nu difera prea mult.

  Difera mijloacele: in comunism este dictatura, teroare si acumularea de putere se face pe linie de partid, banii nu sunt atat de importanti, poti fi sarac si cinstit, controlezi oamenii, mijloace de productie, media, samd.

  In capitalismul lasat de isbeliste e invers: acumulezi intai bani, apoi cu banii cumperi oameni, media, acumulezi mijloace de productie, intr-un final ajungi cam in acelasi punct, dar pe cai diferite.


  Eu cred ca in final, cam acelasi tip de om ajunge sa castige, fie concurenta din partid, fie concurenta dintre firme: cei mai diabolici, egocentrici, lipsiti de empatie. Asta e o problema care ma face sa nu mai inghit asa de usor eterna lupta stanga-dreapta.
  • -1 (3 voturi)    
   Salută-l! :) (Luni, 15 februarie 2021, 20:28)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui clint

   Puiuț,

   Lumea e propulsată de lăcomie. De dorința unora să trăiască mai bine decât ceilalți. Dacă nu exista această dorință atunci ai fi trăit și azi în peșteri îngozit că poate se trezește ursul din hiberanre :)

   Eident că ratații nu acceptă niciodată faptul că ratarie li se datorează și lor într-o oarecare măsură. De vină sunt mereu ăilalți. Nu-i așa? Noi totți ceilalți am furat, am înșeat, am lovit pe sub centură, în timp ce tu ai trăit curat și cinstit ronțăindu-ți în liniște pomenile primite de la sistemul cel crud și nedrept. Pentru că dăcă mult hulitul capitalism, care le lasă și celor ca tine niște fărâmituri, nu ar fi existat nu știu zău din ce ai fi trăit.

   În orice caz dacă-ți pute capitalismul așa de tare ai întotdeauna câteva opțiuni luminoase cum ar fi Belarus, China, Coreea de Nord. Ce ar fi să-ți încerci norocul și pe aolo?
   • 0 (0 voturi)    
    Mai usor cu pianul... (Marţi, 16 februarie 2021, 12:22)

    shobolanul de santina [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Dragutza,
    Clint a incercat sa-si exprime opinia (corecta din punctul meu de vedere) ca cele doua "regimuri" se aseamana pana la un punct si ca se comit abuzuri mari fie de statul comunist fie de capitalistii care "au cumparat' statul capitalist. Exista mecanisme de echilibrare ale pietii libere in capitalism dar cand nu functioneaza (vezi mastodontii 'Too Big to fail" sau marile corporatii) oamenii normali sufera. Da, lacomia e buna, punea lumea in miscare, invarte roti si bani...dar pana la un punct! Cand ajungi sa calci pe cadavre nu mai exista capitalism. Exista "Wild, Wild West" unde cei cu bani si arme fac legea dupa placul lor iar "demos" dispare din "Democratie". Atunci incepe "Autocratia", adica inceputul dictaturii.
    Nu mai da exemple din tari in care n-ai fost sau despre care ai informatii culese de pe feisbuc, spre exemplu China: e cel mai mare sector PRIVAT din lume! Chiar vorbesti pe aratura...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by