Un avion al companiei Sriwijaya Air a pierdut contactul cu solul după ce a decolat sâmbătă din capitala indoneziană Jakarta, scrie presa locală, preluată de Reuters. Zborul SJ182 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare, scrie Deutsche Welle. Este vorba de un Boeing B737-500.

Zborul SJ182Foto: flightradar24.com

UPDATE 17.12 La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, au anunțat autoritățile indoneziene, care au precizat că în zona „probabilă” a prăbușirii avionului au fost trimise nave de salvare.

„Am trimis echipele noastre și nave la locul probabil unde a căzut după ce a pierdut contactul” cu controlorii de trafic, a afirmat Bambang Suryo Aji, de la serviciile de salvare, potrivit AFP.

Avionul avea la bord 50 de pasageri, dintre care 10 copii, și un echipaj de 12 membri, potrivit ministerului Transporturilor.

UPDATE 14.48 Echipele de căutare au descoperit în apele de la nord de Jakarta rămășite ce par a fi ale aeronavei, a declarat un oficial al agenției de salvare din Basarnas

UPDATE 13.17 În mediul online au fost distribuite imagini video cu ceea ce par a fi rămășițe ale avionului prăbușit.

Avionul a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, potrivit site-lui de urmărire a zborurilor FlightRadar24.

Aeronava avea aproape 27 de ani vechime, primul ei zbor având loc în mai 1994.

Aeronava plecase spre Pontianak, din regiunea vestică Kalimantan.

Sriwijaya Air a transmis, într-un comunicat de presă, că încă adună informații despre zbor, înainte să facă alte declarații.