Artistul stradal Banksy a confirmat că este autorul unei noi picturi murale apărute în Bristol care înfăţişează o femeie vârstnică strănutând puternic în timp ce proteza dentară îi zboară prin aer, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Creaţia, pe care artistul a denumit-o „Aachoo!!”, a apărut pe zidul unei case din Totterdown, o suburbie a oraşului Bristol.

Banksy a confirmat joi că este autorul lucrării pe pagina sa oficială de internet şi pe contul de Instagram. Artistul a publicat o fotografie în care pare că strănutul femeii dărâmă un tomberon de gunoi şi întoarce pe dos umbrela unui trecător.

Realizat prin tehnica stencil, desenul a apărut pe Vale Street, una dintre cele mai abrupte străzi rezidenţiale din Marea Britanie, cu o pantă de aproape 22%. Multe dintre primele picturi murale ale lui Banksy au apărut în Bristol, ceea ce i-a făcut pe mulţi să creadă că artistul, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, este originar din acest oraş situat în sud-vestul Marii Britanii.

Mesajul publicat pe Istagram referitor la desenul „Aachoo!!” a fost deja apreciat de peste două milioane de utilizatori ai reţelei de socializare.

Banksy este cunoscut pentru creaţiile sale simbolice care fac deseori puternice referiri la problemele lumii contemporane.

Lucrările de anul acesta au abordat criza coronavirusului şi mişcarea Black Lives Matter.

În august, artistul a finanţat o ambarcaţiune navigată de voluntari pentru a salva refugiaţi din Marea Mediterană care încearcă să ajungă în Europa din Africa.

Deşi artistul nu şi-a dezvăluit niciodată identitatea în mod public, în octombrie 2019, fostul său agent şi fotograf, Steve Lazarides, a publicat în regim propriu o carte în care oferă publicul imagini rare cu Banksy surprins în timp ce lucrează. Volumul, intitulat „Banksy Captured”, include mai multe fotografii inedite ale artistului, însă niciuna care să-i arate chipul.