Donald Trump va participa luni în Florida la primul miting electoral după ce a fost testat pozitiv la coronavirus săptămâna trecută, a anunțat vineri echipa sa de campanie, relatează AFP. Sâmbătă ar urma să țină primul său eveniment public la Casa Albă.

Donald Trump cu mascaFoto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

Mitingul, care va avea loc în orașul Sanford, va avea loc la 12 zile după anunțul că a fost testat pozitiv.

Trump va vorbi la Orlando Sanford International Airport.

Președintele SUA și-a exprimay în repetate rânduri, în timpul convalescenței sale, nerăbdarea de a-și relua campania electorală pe teren pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, iar medicul său a afirmat că el ar putea să își reia activitățile publice ”fără risc” de sâmbătă.

Președintele republican Donald Trump a anunțat vineri că este pregătit să își reia campania electorală cu o serie de mitinguri în weekend, după ce Covid-19 l-a pus pe tușă pentru o săptămână în lupta împotriva contracandidatului său Joe Biden pentru Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a spus vineri că medicul lui Donald Trump crede că președintele este pregătit, dar urma să fie testat din nou pentru Covid-19 pentru a vedea dacă mai poate transmite virusul.

De asemenea, preşedintele american, Donald Trump, va ţine sâmbătă la Casa Albă primul său eveniment cu public după testul pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a afirmat vineri un oficial cu rang înalt, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump va vorbi de la balconul Casei Albe pentru a respecta regulile de distanţare fizică.