Președintele republican Donald Trump a anunțat vineri că este pregătit să își reia campania electorală cu o serie de mitinguri în weekend, după ce Covid-19 l-a pus pe tușă pentru o săptămână în lupta împotriva contracandidatului său Joe Biden pentru Casa Albă, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Trump, care a anunțat că a fost infectat cu noul coronavirus pe 2 octombrie și a fost internat trei nopți într-un spital militar pentru tratament, a spus joi că se simte ”foarte bine”, iar cu binecuvântarea medicilor, vizează să fie prezent la un miting electoral sâmbătă în Florida și în Pennsylvania duminică.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a spus vineri că medicul lui Donald Trump crede că președintele este pregătit, dar va fi testat din nou pentru Covid-19 pentru a vedea dacă mai poate transmite virusul.

”Încercăm să ținem pasul cu președintele care este pregătit, pregătit să meargă în campanie, imediat ce primește unda verde de la medicul său. Există teste medicale în derulare care vor asigura că atunci când președintele va ieși în public, nu va putea transmite virusul”, a spus McEnany într-o declarație la Fox News.