Mutilările misterioase ale unor cai care au fost semnalate în mai multe părți din Franței în ultimele luni au fost comise de mai mulți autori care au folosit metode de operare diferite, au afirmat miercuri polițiștii care conduc ancheta potrivit AFP și The British Journal.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Există în jur de 20 de cazuri de urechi tăiate dar sunt și alte fapte, mutilări ale organelor genitale, lacerații cu obiecte ascuțite”, a explicat colonelul Hubert Percie du Sert, coordonatorul anchetei care se întinde în 20 de departamente ale Franței, acesta ținând să sublinieze „pluralitatea autorilor și a metodelor de operare”.

Uciderea animalelor urmată de mutilările misterioase a început în urmă cu câteva luni, nefiind identificați până acum autorii sau motivele acestora însă investigatorii au exclus ipoteza unui singur autor care s-ar fi deplasat prin țară.

În ceea ce privește motivația autorilor poliția franceză ia în calcul toate posibilitățile: „o provocare pe internet, aberații sectante, ura față de cai, ritualuri satanice”.

Jandarmii din Auxerre, Burgundia, au publicat săptămâna trecută o schiță cu chipul unui suspect însă colonelul du Sert subliniază că „dacă îl putem identifica asta nu va însemna că am rezolvat misterul. Va fi doar un caz”.

Citește și: