Librăriile din Rusia au început deja să vândă copii ale noii Constituții a țării, deși referendumul cu privire la modificările constituționale care i-ar permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036 va avea loc pe 1 iulie, a relatat marți siteul RBC, potrivit Moscow Times.

Vladimir PutinFoto: Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Un purtător de cuvânt al lanțului de librării a spus pentru RBC că ”nu există o interdicție sau restricții” cu privire la distribuirea draftului legislativ, numind-o o ”practică obișnuită” și un mod prin care cetățenii se pot familiariza cu conținutul.

Nici purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu vede nimic neobișnuit în asta.

”Nu văd nimic că ar fi mare scofală, în special dacă scrie clar că (amendamentele Constituției) intră în vigoare doar după vot”, a spus Peskov pentru RBC.

Modificările constituţionale i-ar putea permite lui Vladimir Putin să obţină noi mandate de preşedinte după expirarea celui actual, în anul 2024. Astfel, Vladimir Putin ar putea rămâne preşedinte al Rusiei până în anul 2036.

Atât sondajele de opinie realizate de surse apropiate Kremlinului cât și cele independente au arătat că referendumul ar trece cu o majoritate sau o majoritate fragilă.

Citește și: