SUA: Scădere surpinzătoare a ratei șomajului în mai

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2020, 15:59 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
Rata șomajului în Statele Unite a scăzut în mai, în ciuda pandemiei, dejucând toate pronosticurile, la nivelul de 13,3%, potrivit datelor publicate vineri de departamentul Muncii și citate de AFP.

Luna trecută au fost create 2,5 milioane de locuri de muncă.

Analiștii se așteptau la un șomaj în creștere, spre pragul de 20%, în condițiile în care multe companii erau încă închise din cauza măsurilor de carantină.

În aprilie, rata șomajului era de 14,7%.

Dar primele deschideri ale centrelor comerciale și ale restaurantelor în unele state, în mai, au permis primei economii mondiale să se redreseze.

Situația locurilor de muncă s-a îmbunătățit în sectoarele agrement și hotelier, construcții, educație și serviciile de sănătate, dar și în comerțul cu amănuntul. În schimb, situația s-a deteriorat în administrație.

Bursa din New York a crescut după acest anunț în schimburile electronice care preced deschiderea.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5531 vizualizari

 • +10 (46 voturi)    
  stai ca au intrat cec-urile (Vineri, 5 iunie 2020, 16:08)

  ..13 [utilizator]

  si o sa mai urmeze o tura deci nu o sa se ingramadeasca sa ceara ajutor de somaj dar vine ea toamna si cec-urile o sa se termine si chiar daca economia isi reia rotmul o sa vedem atunci...
  • -10 (48 voturi)    
   Deloc (Vineri, 5 iunie 2020, 17:04)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Pur și simplu în statele și county-urile unde s-a redeschis economia dintr-o data ofertele de angajare au explodat.

   Practic șomajul pesristă în statele „progresiste” unde nacelanicii de stânga se zbat să întârzie redeschiderea cât mai mult în spranța că asta îi va ajuta în alegeri. Ghiniounul lor e că nu pot să țină taraba închisă până-n Noimebrie. Totul se întoarce împotriva lor ca un biumerang. Oamenii din ținuturile și statele lor nu trăiesc în peșteri și văd că în cele republicane afacerile s-au re-deschis, banii încep să curgă, nu sunt nici tulburtări de stradă, iar molima tot doar în „progresiști” lovește :)

   Cineva a pus întrebarea fundamebtală de ce mai sunt ținute magazinele și afacerile închise în NYC, California, etc. când jefuitorii nu sunt forțați deloc să respecte carantina, ba chiar sunt încurajați să iasă buluc pe străzi tocmai de autoritățile ce impus carantina?
   • +12 (36 voturi)    
    Au explodat așa de tare (Vineri, 5 iunie 2020, 18:18)

    jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    ...că rata șomajului a rămas cea mai ridicată de la Marea Depresiune încoace.

    2.5 milioane e o cifră respectabilă, dar faptul că asta n-a scăzut rata șomajului decît cu 1.4 puncte arată dimensiunea catastrofei.

    (Și apropo, un stat progresist și puturos cum e California este a cincea economie la nivel global și e responsabil pentru cam 15% din GDP-ul american. Economia New Yorkului e de trei ori mai mare ca a Georgiei și de 10 ori mai mare ca a Mississippiului. Dacă n-ar fi statele astea progresiste, trei sferturi din statele alea republicane mîndre și libere ar crăpa de foame).
    • -7 (31 voturi)    
     Yep (Vineri, 5 iunie 2020, 21:03)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

     Ce ar fi sa compari NYC & California cu Florida sau Texas care sunt state de marimi comparaile cu primele doua? Sunt locuri unde redresarea economica rapida se vede bine de tot. La o deschidere partiala si firava in cateva state in mai, economia lui Trump a generat deja 2.5 milioane de locuri de munca. Uita-te un pic cate locuri de munca s-au generat in UE in acelasi interval

     Cea mai mare parte a economiei NY este data de serviciile financiare si tranzactiile imobilioare ce nu au avut de suferit prea mult de pe urma molimii chinezesti. De lovit au fost loviti amaratii din industria hoteliera si restaurante, magazine, etc. ce formeaza restul economiei NY. La fel in California. Marile companii IT nu s-au oprit niciun moment, iar preturile proprietatilor si constructiile au avut putin de suferit. Deci grosul economiei continua sa mearga. Si acolo ca si in NY sunt lovite doar ostile de amaratii cu venituri mici pe care politicienii de stanga se lauda ca-i apara dar in acelasi timp ii tin in foame. cand a fost tristetea mai mare ei au primit cecurile alea semnate de Trump, in timp ce alesii locali de stanga le recomandfau sa mai stranga un pic cureaua. Astia nu vor uita la alegerile din noiembrie cine le-a tras-o. Si sunt multi.

     Industria manufacturiera, ce e in mare parte in statele republicane, e redeschisa la peste 90% de la inceptutul lui Iunie. La statisticle lunii iunie se va vedea un salt imens la reducerea somajului si redresare economiei

     Bursa e acum la +27200 dupa ce in martie coborase la sub 19000. Cei ce am pariat pe faptul ca economia lui Trump se va redresa rapid si am cumparat tot ce era de vanzare in martie pe piata valorilor mobiliara tocmai am facut un ban cinstit :) Tu cu ce te-ai ales de pe urma lui Merkel & Co.?!
     • +7 (27 voturi)    
      M-am ales (Vineri, 5 iunie 2020, 23:13)

      jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      ...cu o țară în care poliția nu se comportă ca în China, cu un șef de guvern care nu se ascunde ca lașul în spatele a cinci garduri diferite, nu asmute armata asupra propriilor cetățeni și nu minte cum respiră. Și am reușit toate astea fără să batem recordurile nici la numărul de bolnavi de COVID-19 și nici la șomaj.

      Să vă trăiască banii pe care tocmai i-ați făcut și să sperăm că vă ajung să astupați pierderile din martie.
      • -5 (27 voturi)    
       Bravo! (Vineri, 5 iunie 2020, 23:51)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

       Serios?! Ia încearcă să intri la oricare căpetenie a UE să vezi cum o iei pe cocoașă.

       Poți să reamintești când a spus ultima oară prezidenta CE ceva adevărat?

       Uitași că UE are recordul absolut la răposații de covid? 180000? Sau nu știai?

       Trebuie să te dezamăgesc. N-am pierdut nimic în martie. Doar am câștigat, Am trecut din timp pe obligațiuni încă din februarie de cum au început primele măsuri de carantină. Sigur că tu nu ai probleme de genul ăsta, că doar nu ai nici unde să investeșri și nici cu ce să investești
       • +4 (24 voturi)    
        Felicitări (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 0:52)

        jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        Sînteți un adevărat maestru al investițiilor. Mai tare chiar decît Trump care în februarie și la începutul lui martie explica de zor că bursa o duce strălucit și virusul e o farsă democrată.

        Iar eu nu trăiesc în UE (care nu e o țară, apropo), în fața guvernului țării mele nu sînt garduri și bariere de ciment, și poliția nu mă gazează dacă mă duc la protest. Investițiile mele o duc foarte bine, și v-aș ruga să nu-mi explicați mie cît și ce pot investi.
        • -6 (20 voturi)    
         Merci (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 2:36)

         Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

         În Februarie Trump blocase întrarea chinezilor în SUA și se luau primele măsuri de carantină. It was the writting on the wall pentru cine voia să vadă. Sunt medic și bănuiam cam ce va urma, chiar dacă nu mi-am imaginat că se va ajunge la nivelul ăsta de isterie.

         Nu mă îndoiesc că intrați în biroul căpeteniei țării unde trăiți când aveți chef și vă serviți din barul lui.

         Bănuiesc de asemenea ca nimeni nu vă gazează când manifestați pașnic intrând în magazin prin vitrină și punând-o de un modest foc de tabără după datina tribală :)
         • +4 (8 voturi)    
          a blocat intrarea chinezilor (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 13:23)

          girea [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

          a permis intarea americanilor infectati. A gazat manifestantii pasnici din piata Lafayette cu gaze lacrimogene ca sa se duca la biserica ca un fatarnic

          Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi și la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că și-au luat răsplata. Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns
         • +1 (1 vot)    
          Sînteți medic (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 15:08)

          jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

          ...cum sînt eu scafandru.
       • +6 (6 voturi)    
        iti dresc sa continue criza (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 13:28)

        girea [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        a sa te imbogatesti in continuare
      • -7 (23 voturi)    
       Ai uitat-o cu pe aia a lui Eminescu (Vineri, 5 iunie 2020, 23:55)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

       Cu: „Eu? Îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul”. Tine-le sănătos și bucură-te de ele așa cum mă bucur eu că nu mai plătesc nicio centimă celor ca tine!
       • +6 (8 voturi)    
        sociar darwinism justice warrior (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 13:20)

        girea [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        prost si mandru. Bravo, tine-o tot asa.
       • +4 (8 voturi)    
        a era sa uit (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 13:29)

        girea [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

        SUA, tara unde americanii se duc in Mexic sa-si cumpere insulina, pentru ca la ei in tara nu si-o permit.
     • +4 (8 voturi)    
      tu cu ce te-ai ales dupa Merkel (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 13:26)

      girea [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      nu cu victime ala pandemiei ca in 1918, nu cu cadere economica ca in 1933, nu cu revolte ca in 1968. Oranjuanul le-a realizat pe toate doar in cateva luni. Felicitari.
     • +2 (6 voturi)    
      "economia lui Trump"? (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 14:23)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      brainwashed..
  • +11 (33 voturi)    
   E ceva normal sa scada (Vineri, 5 iunie 2020, 19:56)

   danut1 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   E ceva normal sa scada somajul in SUA, capitalismul este de tip salbatic. Nu muncesti nu manaci, simplu. Si evident ca oamenii ies la munca, ca optiunea cealalta este sa stea sa moara de foame, ca nu le da nimeni nimic pe gratis.
   E de asteptat, ca daca se prelungea carantina, sa fie revolte sa iasa la munca, pt ca mor in casa de foame!

   O caracterizare mai plastica pentru economia SUA in perioada de criza, este: Scapa cine poate!

   Care are si avantaje si dezavantaje:
   avantaje:
   - in vremuri bune, sunt tot timpul varf de lance, de vreme ce se comporta ca nationala Braziliei, mizeaza totul pe atac, pe avans

   dezavantaje:
   - cind vin momente de genul asta, nu au rezerve, nu au mai nimic, si fie scapa cine poate, fie crapa toti.
   • -6 (30 voturi)    
    Ce vorbesti?! (Vineri, 5 iunie 2020, 21:09)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui danut1

    Ai auzir ca vreo-unul din cei 325 de milioane de americani sa fi pierit de foame in timpul crizei?! Pai vezi?

    In schimb crede-ma ca-i mulltumesc in fiecare zi lui Dumenzeu ca mi-a dat sansa si mintea sa in ajung in tara asta, in loc sa fiu acum in UE si sa decartez peste 70% venturi pentru ghiftuirea celor ca tine cu ocazia asa numitei "solidaritati sociale"
    • +3 (7 voturi)    
     sigur (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 13:19)

     girea [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     tu esti in tara unde 1% se ghituieste din veniturile celorlalti 99%.
 • +11 (61 voturi)    
  A marit Trump fortele de represiune (Vineri, 5 iunie 2020, 16:19)

  jonk [utilizator]

  E panicat rau, stie ca sfarsitul se apropie. A umplut capitala de gorile fara insemne gata sa inabuse orice protest impotiva lui dear leader.
  • -9 (39 voturi)    
   aha, deci rata somajului a scazut in mai (Vineri, 5 iunie 2020, 17:31)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui jonk

   fiindca Trump a chemat Garda Nationala in iunie in Washington.
   Cu logica asta stanga o sa castige din trei cea mai lunga in noiembrie.
 • -9 (47 voturi)    
  Ghinion! :))) (Vineri, 5 iunie 2020, 16:23)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  :)))
 • -9 (43 voturi)    
  fake news (Vineri, 5 iunie 2020, 16:34)

  martel55 [utilizator]

  s se sesizeze Camera Reprezentantilor si FBI-ul sa faca o ancheta, sigur au facut rusii cev ca sa influenteze alegerile
 • +8 (44 voturi)    
  haha (Vineri, 5 iunie 2020, 16:35)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  bisaptamanal cate o minciuna. la fiecare minciuna bursa se redreseaza ca prin minune si creste de 2 luni incoace :)) minciuna e un mod de viata foarte apreciat in state, cu cat minti mai mult cu atat ai mai mult succes acolo!
  • -9 (35 voturi)    
   Jeane, acum 30 de zile am cumparat niste actiuni (Vineri, 5 iunie 2020, 19:11)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   La Bursa din US.
   Vrei sa iti spun cat au crescut? Nu putem pune aici printscreen-uri fiindca chiar as pune unul.
   Evolutia bursei dealtfel o poate urmari orice comunist ca tine. Nu e un secret cum ar fi valoarea reala a reminbi-ului.
   • -3 (25 voturi)    
    De la 19000 in martie la 27200 azi (Vineri, 5 iunie 2020, 21:54)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    8000 de puncte in nici 3 luni e de departe cea mai mare crestere din istorie.

    Precedentul record e de la inceputul primului mandat al lui Trump cand a crescut cam 7500 de puncte in 6 luni.
 • +5 (39 voturi)    
  simplu (Vineri, 5 iunie 2020, 17:07)

  mmmircea [utilizator]

  S-a angajat Ghizdeanu la institutul national de statistica. Urmeaza o explozie a PIB-ului pe hartie.
  Singurii care-l concureaza real pe Ghizdeanu sunt chinezii.
 • -8 (44 voturi)    
  aoleu, (Vineri, 5 iunie 2020, 17:39)

  victor L [utilizator]

  pai noi asteptam ca America sa se prabuseasca...Dar ea nu vrea.
 • -7 (37 voturi)    
  Sleepy joe biden, (Vineri, 5 iunie 2020, 18:34)

  soundtrack [utilizator]

  American dancila va cadea ca un bolovan impreuna cu gastile coruptilor socialsti-comunisti! Democratii sunt ca psd, lasa pustiu in urma lor, nu creeaza prosperitate, dar fura la greu si indatoreaza tara. "Keep them poor" este politica lor!
  • -5 (13 voturi)    
   Sunteti activi comunisti neo-marxisti (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 10:27)

   soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

   si toata pegra socalista lenesa si infractionala!
   biden e un senil care a si uitat pentru ce candideaza!
 • +4 (30 voturi)    
  Propaganda lui Trump lucreaza (Vineri, 5 iunie 2020, 21:36)

  kendf [utilizator]

  in plina pandemie somajul scade E de cascadorii rasului
 • +6 (26 voturi)    
  nu mai sunt 40 de milioane someri (Vineri, 5 iunie 2020, 22:48)

  albik [utilizator]

  Sunt doar 39 de milioane. Ura...
  • -6 (12 voturi)    
   analistii lui peste democrat (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 11:14)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui albik

   Prognozau peste 60 milioane someri in luna mai!
   Uraaa!
 • +4 (22 voturi)    
  e un trick in US (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 0:04)

  John_Re [utilizator]

  la calculul fortei de munca se adauga si miltarii.

  de-asta intotdeauna somajul pare intotdeauna mic in US.
  • -5 (19 voturi)    
   Aberatie mai mare n-am auzit (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 1:12)

   Luci_L [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   Adica dupa parerea ta militarii nu sunt angajati?
   Sugerezi ca trebuie inclusi la categoria someri sau nu inteleg care e trick-ul.
  • -6 (12 voturi)    
   Si vrei sa spui ca in mai au fost angajati (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 11:18)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   1,3 milioane militari?
   Ca nu inteleg trickul!
   Mai omule, somajul inseamna cei care nu au loc de munca, cata vreme armata e profesionista si nu "voluntar-obligatorie" ca pe vremea comunistilor se cheama ca oamenii ai nu sunt someri dupa nici-o definitie din nici-o tara.
   Sau crezi ca in Romania militarii sunt trecuti in statistici la someri?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by