Autoritățile din Germania spun că o treime dintre luptătorii Statului Islamic, care au părăsit Germania pentru a ajunge în Siria, s-au întors în ţară. Germania încearcă deradicalizarea și reintegrarea lor, scrie dw.com.

ISIS, alungat din IrakFoto: Captura YouTube

Ministerul de Interne al Germaniei a declarat duminică că peste 100 de membri ai grupului terorist "Stat Islamic” (ISIS) s-au întors, după eşecul grupării din Irak și Siria.

"Autoritățile de securitate au informaţii că aceştia au fost angajaţi activ în lupta din Siria și Irak sau au fost pregătiţi în acest scop", a declarat ministerul agenției de știri DPA. „Acești oameni rămân sub investigații”.

Autoritățile consideră că 1.060 de luptători ISIS au părăsit Germania pentru a ajunge în Siria sau Irak, dintre care o treime s-au întors, a mai spus Ministerul de Interne.

Se crede că mai mulți membri ai ISIS plecaţi din Germania sunt, în prezent, arestaţi în Irak, Siria sau Turcia.

Mai mult, autoritățile turce au solicitat Germaniei și altor țări europene să repatrieze pe cei suspecţi de infiltrare în grupul terorist.

Joi, autoritățile germane au arestat două femei, una dintre ele fiind suspectată că ar face parte din ISIS, la sosirea lor pe aeroportul din Frankfurt, după ce au fost deportate de Turcia.