Peste 100 de oficiali sud-africani, incluzând 89 de ofițeri de poliție, au fost arestați pentru nerespectarea măsurilor legate de pandemia COVID-19, unii dintre ei pentru vânzarea de băuturi alcoolice confiscate, a anunțat miercuri ministrul Poliției din Africa de Sud, potrivit Reuters.

Politie Africa de SudFoto: Profimedia Images/Guy Oliver/Alamy

„Un total de 131 de persoane, incluzând oficiali guvernamentali, consilieri, ofițeri corecționali sau oficiali responsabili de sănătatea publică au fost arestați”, a anunțat Bheki Cele, ministrul Poliției sud-african.

„Printre aceștia, 89 sunt membri ai poliției din Africa de Sud”, a declarat acesta, adăugând că mulți dintre ei au fost arestați pentru vânzare de alcool confiscat de la persoane private.

Mai bine de 20.000 de ofițeri de poliție au fost desfășurați alături de armată pentru a asigura ordinea publică și respectarea perioadei de carantină în care vânzarea alcoolului este interzisă.

„Indiferent că ești consilier, ești ministru, indiferent că ești (...) un ofițer de poliție, oricine ai fi, dacă încalci aceste legi vei fi arestat iar legea își va urma cursul”, a mai declarat Bheki Cele.

Până în prezent peste 118.000 de persoane au fost acuzate de nerespectarea regulilor impuse în perioada de carantină, potrivit aceluiași ministru.

Potrivit ultimelor informații, Africa de Sud a raportat 3.500 de cazuri COVID-19, înregistrând 58 de decese.