Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de migranți care arunca cu pietre în polițiștii de frontieră de la granița cu Turcia, arată imagini difuzate de televiziunea greacă, relatează Reuters. Grecia a declarat sâmbătă că este decisă să menţină vigilenţa la graniţa cu Turcia şi să împiedice intrările ilegale în Uniunea Europeană, după ce Ankara a permis unui mare număr de migranţi să ajungă în zona de frontieră.

frontiera Turcia GreciaFoto: Captura video

Grupuri de oameni au aruncat, sâmbătă dimineața, pietre către poliția greacă de pe partea turcă a graniței. Autoritățile nu au permis reprezentanților mass-mediei să se apropie de partea greacă a graniței, iar jurnaliștii au fost ținuși la un kilometru distanță. Un martor Reuters a spus că zona miroase puternic a gaze lacrimogene.

”Guvernul va face tot ce este necesar pentru a-și proteja granițele”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, reporterilor. În ultimele 24 de oeri, a spus el, autoritățile din Grecia a prevenit încercarea a 4.000 de persoane de a trece frontiere.

”Asta nu are nimic de a face cu Idlib”, a spus el.

Guvernul de la Atena a convocat pentru sâmbătă dimineaţă o şedinţă de urgenţă pentru a lua în discuţia problema migranţilor, potrivit Agerpres.

Ankara susţine că a fost nevoită să relaxeze controalele la graniţă pentru refugiaţii care încearcă să ajungă din Turcia în Uniunea Europeană, din cauza presiunii celor care vin din Siria, împinşi de avansarea forţelor siriene în bastionul rebel Idlib.