Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi, luni, în Cipru, sub acuzaţia că ar fi furat urna conţinând cenuşa unui tânăr suedez, adusă de părinţii săi pe insula mediteraneană pentru a o dispersa, scrie Agerpres, citând AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cenuşa lui Dennis Bebnarz, care a murit la vârsta de 19 ani într-un accident de maşină, în Suedia, se afla într-o urnă în portbagajul maşinii închiriate de părinţii săi şi a fost furată în timp ce aceştia mâncau la un restaurant.

Urna a fost recuperată la puţin timp după furt, însă a fost desfăcută şi o parte din cenuşa tânărului lipseşte, conform mai multor publicaţii locale.

"Ne este imposibil să sărbătorim Crăciunul acasă, fără fiul nostru", a declarat pentru BBC mama lui Dennis, Kinga Bebnarz, de naţionalitate poloneză. "Ne-am dorit să mergem într-un loc mai cald, pentru a încheia acest an tragic din viaţa noastră", a adăugat ea.

O femeie în vârstă de 35 de ani şi un bărbat de 44 de ani au fost duşi luni în faţa unei instanţe din Limassol (sud-vest) şi au fost plasaţi în arest pentru patru zile, fiind principalii suspecţi în acest ciudat caz de furt.

Poliţia cipriotă a asigurat că cenuşa tânărului suedez va fi returnată cât mai repede părinţilor săi, fără a oferi şi alte detalii.