Președintele israelian Reuven Rivlin ar lua în considerare grațierea premierului Benjamin Netanyahu dacă acesta se va retrage din viața politică și va recunoaște faptele de care este acuzat de procuratură, a anunțat miercuri noaptea Channel 12, preluată de Jerusalem Post.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

Potrivit sursei citate, Netanyahu nu s-ar fi pronunțat încă asupra acestei propuneri, care este vehiculată de mai multe surse, deși în trecut a respins orice idee legată de o negociere sau grațiere a sa.

Cu mult timp înainte să fie pus sub acuzare, fostul său avocat, Jacob Weinroth - care a murit în 16 octombrie 2018 - a încercat să-l convingă pe premier să accepte un astfel de acord, dar acesta a refuzat.

Sursele citate afirmă că procurorul general Avichai Mandelblit ar susține un astfel de acord.

Nici președintele Rivlin și nici procurorul Mandelblit nu au vorbit public vreodată despre un astfel de acord.

JPost scrie însă că presiunile pentru un acord ar putea ajunge la un nivel maxim, pentru a evita o a treia rundă de alegeri parlamentare.

Mai mulți politicieni consideră că Netanyahu este principalul factor de blocaj și, dacă acesta s-ar retrage, atunci lista Albastru și Alb și Likud ar putea ajunge rapid la un acord de guvernare, înaintea termenului limită de 11 decembrie.​