Cel care trebuia să ia locul lui Abu Bakr al-Baghdadi la șefia organizației Stat Islamic a fost și el omorât de armata americană, a anunțat președintele Donald Trump.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Tocmai mi s-a confirmat că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost lichidat de soldații americani. Probabil că el urma să preia poziția principală (din Statul Islamic)”, a scris Trump pe Twitter.

”Acum și el este mort”, a adăugat președintele american, fără a preciza despre cine este vorba.

Cel mai probabil este vorba de purtătorul de cuvânt al ISIS, Abu Hassan al-Muhajir, a cărui ucidere a fost anunțată duminică de un înalt oficial al Forțelor Democratice Siriene (SDF).

Acesta a fost eliminat printr-un atac aerian efectuat în orașul Ain al-Bayda din nordul provinciei Alep, aproape de orașul Jarablos la granița cu Turcia, potrivit unei postări pe Twitter a comandantului SDF, Mazloum Abdi. Operațiunea a fost condusă ”în directa coordonare dintre FDS și armata americană”, a adăugat el.

Potrivit OSDO, Abu Hassan al-Muhajir și alți patru combatanți au fost omorâți în raidul aerian.

Președintele american a anunțat duminică moartea liderului Statului Islamic, Abou Bakr al-Baghdadi, în cadrul unei operațiuni militare americane în nord-vestul Siriei în noaptea de sâmbătă spre duminică.