Un înalt episcop al Bisericii Anglicane și-a exprimat regretul față de comentariile Arhiepiscopului din Sydney, care a spus că susținătorii egalității privind căsătoria ar trebui să părăsească Biserica, scrie The Guardian.

Steagul LGBTFoto: Wikipedia

Dezvăluind divizarea pronunțată din interiorul comunității anglicane globale, în ceea ce privește chestiunile LGBT+, Episcopul de Liverpool, Paul Bayes a declarat: "Regret că arhiepiscopul pare să vrea să excludă oamenii, în loc să interacționeze cu ei, în familia extinsă anglicană."

Arhiepiscopul Glenn Davies a spus săptămâna trecută că cei care susțin căsătoriile între persoane de același sex ar trebui să abandoneze Biserica.

"Dacă oamenii vor să schimbe doctrina Bisericii noastre, ar trebui să înființeze o nouă Biserică sau să se alăture alteia, care se apropie de viziunile lor - dar nu să ruineze Biserica Anglicană, abandonând învățăturile simple ale scripturii", a spus acesta.

Un purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei din Cantenbury, Justin Welby, care este liderul comuniunii anglicane globale, a refuzat să comenteze aceste afirmații. Comuniunea anglicană cuprinde aproximativ 80 de milioane de membri din biserici autonome dar conectate, din 30 de provincii.

Chestiunea mariajului LGBT va fi probabil tema dominantă a conferinței Lambeth 2020, o adunare care are loc o dată la 10 ani și care strânge peste 1.200 de episcopi anglicani din lume.