Avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, s-a dezlănţuit împotriva "presei idioate", în timpul celui mai recent interviu televizat despre ancheta privind punerea sub acuzare. Fostul primar al New York-ului s-a răstit chiar la moderatorul Howard Kurtz pentru că a îndrăznit să contrazică afirmaţiile sale cu privire la principalul rival, Joe Biden, al preşedintelui SUA pentru 2020, potrivit The Independent, citat de Rador.

Rudy GiulianiFoto: Captura Fox News

"Shhhh, shhhh, aşteaptă înainte să mă întrerupi", a spus el. "Ştiu că vrei să-l aperi cu tărie, dar este patetic, jalnic. "Mă contrazici imediat. Amicii lui Biden şi fidelii democraţilor primesc 15 minute să răspundă la o întrebare, pe mine mă contrazici înainte de a intra un minut în propoziţie". La un moment dat, Kurtz a trebuit să facă un gest frenetic de oprire, pentru a-l determina pe Guiliani să tacă, pentru a putea tăia pentru o pauză publicitară. Giuliani se află în centrul anchetei de impeachment legată de întrebarea dacă preşedintele a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a investiga afacerile lui Biden şi ale familiei sale în această ţară.

Deşi oficialii ucraineni au spus că Biden nu a fost niciodată implicat în vreo infracţiune, Giuliani i-a acuzat în mod repetat de corupţie. El a mai susţinut că ar trebui să fie "lăudat" pentru anchetarea lui Joe Biden în numele preşedintelui, adăugând că "asta face un avocat bun". Şi după ce a acuzat mass-media că a acceptat negările lui Biden, el i-a spus lui Kurtz: "Ar trebui să îţi fie ruşine de propria persoană, de profesia ta". Guiliani a continuat afirmând că familia Biden a fost implicată în acte de corupţie şi în România şi China. "Presa ta idiotă nu-şi poate imagina că îl plăteau pe Joe Biden, chinezii îi plăteau 1,5 miliarde de dolari acestui tip, îl cumpărau pe vicepreşedinte", a adăugat el.

Săptămâna trecută, staff-ul de campanie al lui Biden s-a plâns că Giuliani răspândeşte "false teorii ale conspiraţiei în numele lui Donald Trump" şi a cerut reţelelor de ştiri să-l invite la interviuri. El şi-a exprimat în repetate rânduri acuzaţiile de "corupţie în administraţia Obama", de când un denunţător a făcut o plângere oficială în legătură cu apelul telefonic al lui Trump cu Volodymyr Zelensky, în care Trump a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean pentru a-l investiga pe Biden. De atunci, un al doilea denunţător a ieşit la rampă cu "informaţii de primă mână" legate de acuzaţii, a reieşit duminică.