Premierul britanic Boris Johnson a negat joi că ar fi indus-o în eroare pe regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, în legătură cu motivele pentru care a decis să suspende Parlamentul de la Londra, după ce o instanță din Scoția a declarat ilegală decizia, relatează agenția DPA, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce în ultimele două săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, acțiune criticată de opoziție, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.

Pe de altă parte, Boris Johnson susține că a suspendat Parlamentul pentru a putea prezenta într-o nouă sesiune programul său de îmbunătățire a serviciilor medicale, de ordine publice și alte "priorități ale poporului".

Instanța supremă a Scoției a hotărât miercuri că suspendarea nu este legală, astfel că unii lideri ai opoziției au sugerat că Boris Johnson a indus-o în eroare pe regina Elisabeta a II-a, care, în calitate de monarh constituțional, trebuie să aprobe în mod formal decizia de prorogare.

"Sigur că nu", a afirmat Boris Johnson după ce a fost întrebat dacă a indus-o în eroare pe regină.

Premierul de la Londra a mai afirmat că toate chestiunile legale privind suspendarea Parlamentului vor fi rezolvate de Curtea Supremă a Marii Britanii, care urmează să ia săptămâna viitoare o decizie.