Informațiile potrivit cărora Statele Unite au extras o ”cârtiță” a CIA care a avut acces la cercul apropiat al lui Vladimir Putin de la Kremlin sunt ”inexacte”, a afirmat marți șeful diplomației americane, Mike Pompeo, relatează AFP.

Mike PompeoFoto: Flickr

”Aceste informații sunt inexacte în plan factual”, a spus Pompeo, după ce CNN și New York Times au scris că Statele Unite au extras un spion de top din cadrul Kremlinului, agent care a confirmat implicarea președintelui Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Acest bărbat a fost extras în 2017.

Kremlinul a minimalizat știrile din SUA cu privire la un spion CIA în interiorul administrației prezidențiale, numindu-le ”literatură de consum”, dar a spus că un oficial mărunt despre care mass-media rusă a sugerat că a fost agent a lucrat acolo înainte să fie concediat.

Totodată, Agenția Centrală de Informații (CIA) a catalogat drept false și nechibzuite informațiile prezentate de CNN potrivit cărora un spion american de top a fost extras din Rusia din cauză că președintele Donald Trump a gestionat greșit în mod repetat informații secrete și ar fi putut să contribuie la expunerea acestuia, scrie Fox News.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat pentru canalul de televiziune că ”Știrea CNN nu este doar greșită, dar poate pune în pericol vieți”, potrivit AFP.