Agenția Centrală de Informații (CIA) a catalogat, luni seară, drept false și nechibzuite informațiile prezentate de CNN potrivit cărora un spion american de top a fost extras din Rusia din cauză că președintele Donald Trump a gestionat greșit în mod repetat informații secrete și ar fi putut să contribuie la expunerea acestuia, scrie Fox News. De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat pentru canalul de televiziune că ”Știrea CNN nu este doar greșită, dar poate pune în pericol vieți”, potrivit AFP.

Casa AlbaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Reacția CIA a venit după ce New York Times a publicat un articol, care, în mare parte, contrazice materialul CNN. Potrivit New York Times, oficialii CIA ”au luat dificila decizie de a îi oferi surse extragerea din Rusia la sfârșitul anului 2016”, la câteva săptămâni înainte de a prelua mandatul de președinte Trump.

Potrivit New York Times, decizia a fost luată din cauza rapoartelor din mass-media despre ingerința Rusiei în alegeri.

”Foști oficiali ai serviciilor secrete au spus că nu există dovezi că domnul Trump a pus în pericol în mod direct sursa”, a scris The New York Times.

”Relatarea CNN că Agenția Centrală de Informații ia decizii de viață și de moarte pe baza a orice altceva decât analiza obiectivă este complet fals”, a spus directorul pentru afaceri publice din cadrul CIA, Brittany Brammell, într-un comunicat al agenției.

Citește și: