256 de manifestanți au fost arestați sâmbătă la Moscova în cadrul protestului față de excluderea candidaților opoziției la alegerile locale din septembrie. Forțele de ordine au răspuns de multe ori cu o forță disproporționată, ținându-le brațele la spate, jandarmii i-a târâit la propriu pe protestatari în dube și au bătut cel puțin o persoană aflată în custodie, relatează

femeie lovita de jandarm rusFoto: Captura video

Meduza.

Pe strada Zabelina, jandarmii au ridicat un bărbat care avea, potrivit aparențelor, o dizabilitate locomotorie.

Mai târziu, alți doi jandarmi au târât o femeie spre dubă, iar unul dintre ei o lovește în stomac.

Numele bărbatului cu dizabilitate nu s-a aflat încâ, dar femeia lovită în stomac este Darya Sosnovskaya, care este acuzată de încălcarea legii cu privire la adunările publice.

Organizația pentru drepturile omului “Zona Prava” spune că femeia a depus plângere față de ofițerul care a atacat-o. Potrivit avocatului său, Tatyana Molokanova, are nevoie acum de examinare medicală.

După incident, șeful organizației pentru drepturile omului ”Agora”, Pavel Chikov, a anunțat o recompensă de 100.000 de ruble (1,525 de dolari) pentru informații care duc la identificarea ofițerului care a lovit-o pe femeie.

Identificarea ofițerului nu este ușoară, pentru că nu purta la vedere o insignă. De asemenea, acesta purta mască.

Cazul amintește de protestul de anul trecut de pe 10 august 2018 din România, când mai mulți jandarmi au fost filmați având numerele de identificare de pe cască acoperite cu bandă neagră adezivă.