O pană de curent a afectat cele mai multe regiuni din capitala Indoneziei și unele provincii vecine de pe insula Java, la două zile după cutremurul cu magnitudinea de 6.9, care a lovit insula, scrie DW.

cutremur indoneziaFoto: Hotnews

Compania de electricitate de stat, PLN, a dat vina pe unele centrale electrice pentru această problemă. PLN susține că pana de curent a început la ora 11.50 (ora locală). Problema a fost rezolvată 9 ore mai târziu în unele zone din Jakarta, potrivit declarațiilor companiei, citate de Reuters.

Întreruperea electricității a afectat semafoarele și a blocat trenurile pe șine sau în stații. Rețeaua computerizată de trenuri KRL a fost și ea afectată. Telekom Indonesia a anunțat că rețeaua de telefonie și serviciile de internet se confruntă cu probleme severe.

Presa locală estimează că peste 30 de milioane de oameni au fost afectați de întreruperea de curent. Jakarta are o populație de 10 milioane de locuitori și un număr de oameni de trei ori mai mare se află în provinciile din jur. În urma cutremurului de vineri 5 oameni au murit.