A fost o decizie bună "să ţinem departe gherilele ideologice" şi să alegem conducători cu instincte pragmatice - a afirmat premierul ungar Viktor Orbán, după întrevederea pe care a avut-o joi, la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen, într-o declaraţie acordată postului public de televiziune M1 din Ungaria. Referitor la noul preşedinte al Comisiei Europene, premierul ungar a afirmat: "am luat o decizie bună, până acum", potrivit MTI și Rador.

Viktor OrbanFoto: Flickr

Viktor Orbán a caracterizat-o pe Ursula von der Leyen drept un politician "ale cărui idei despre viitor coincid cu ale noastre". Printre acestea, premierul ungar a enumerat securitatea familiei, viitorul copiilor, precum şi crearea unei armate comune europene şi dezvoltarea industriei militare. Ursula von der Leyen manifestă sensibilitate şi faţă de probleme precum migraţia, iar în acest sens este capabilă să gândescă în mod central-european - a declarat Viktor Orbán.

"Ce se va întâmpla de acum încolo, vom vedea", dar există şanse mai mari pentru obţinerea unor soluţii raţionale decât înainte sau faţă de ceilalţi candidaţi la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a adăugat premierul Ungariei