Doar patru oameni dintre cei care au călcat pe Lună mai sunt în viață. Trei dintre ei s-au reunit cu alți cinci astronauți Apollo, rezultând o fotografie ce marchează trecerea a jumătate de secol de la prima aselenizare, potrivit Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Programul Apollo a avut în total 17 misiuni, dar este cel mai cunoscut pentru faptul că a dus primii oameni pe Lună acum 50 de ani, pe 20 iulie 1969. Niciun om nu a mai pus piciorul pe satelitul natural al Pământului după misiunea Apollo 17 din decembrie 1972.

Grupul din fotografie s-a reunit la Clubul Exploratorilor din New York. Este vorba de Walter Cunningham (Apollo 7), Rusty Schweickart (Apollo 9), Buzz Aldrin și Michael Collins (Apollo 11), Fred Haise (Apollo 13), Al Worden (Apollo 15), Charlie Duke (Apollo 16), și Harrison Schmitt (Apollo 17).

Imaginea a fost realizată de fotograful Felix Kunze, iar din ea iese în în evidență Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe Lună.

El s-a îmbrăcat într-un costum împestrițat cu rachete și ciorapi cu steagul american și a purtat patru inele de aur, două ceasuri și o medalie.