Un atac cu mașină-capcană a avut loc vineri în apropierea unui hotel din orașul somalez Kismayuo, iar în urma exploziei au fost auzite mai multe focuri de armă, a informat un oficial din cadrul Poliției, citat de Al-Jazeera, conform Mediafax.

Atentat terorist major in SomaliaFoto: Captura YouTube

„O explozie s-a produs lângă hotelul Asasey din centrul Kismayo, iar explozia a fost urmată de mai multe focuri de armă. Mai mulți oficiali locali purtau discuții în acel hotel. Este prea devreme pentru a ști dacă sunt sau nu victime”, a declarat Mohamed Abdi, ofițer de Poliție.

Gruparea al-Shabab, despre care autoritățile cred că ar fi afiliată al-Qaeda, a revendicat atacul.

„Întâi am vizat hotelul prin intermediul unui atac cu mașină-capcană, iar apoi mujahedini (luptători, n.r.) înarmați au luat cu asalt clădirea. Încă ne luptăm în interiorul hotelului”, a declarat Abdiasis Abu Musab, purtătorul de cuvânt al aripii militare a al-Shabab.

„Sunt multe cadavre în interiorul hotelului, inclusiv cel al unui bărbat alb. Controlăm hotelul în acest moment”, a adăugat acesta.

Gruparea al-Shabab reprezintă o amenințare majoră la adresa securității în Somalia, membrii săi organizând frecvente atacuri în această țară, dar și în Kenya.